Meny Stäng

Italienska playan – Sabbiadoro utanför Lignano

Annons

Nu är vi på den italienska playan, på en camping som heter Sabbiadoro, utanför Lignano vid den italienska kusten. Här ser ut ungefär som på Kanarieöarna. En lång fin sandstrand som är proppad med folk, solstolar, parasoller, uppblåsbara krokodiler, trampbåtar och vindsurfingbrädor. Längs stranden ligger höghus med hotell och restauranger.

Sol och bad på italienska Playan

Vi har solat och badat både igår och idag. Stranden är lång och fin och det finns gott om vattenaktiviteter för den som vill: trampbåtar med rutschkanor, vattenskotrar och bananbåtar till exempel. Det är mycket nära att gå från campingen till stranden, och det är också nära att gå till det lilla centrumet där det finns gott om butiker och restauranger.

Det är inte långt från många mysigare ställen på den här sidan Italien. Vi har Venedig nära och massor av fantastiska platser runt om mot Slovenien.

Snart dags för avresa

Imorgon kommer vi att ge oss av igen. Då tar vi vägen genom Österrike mot Tjeckien. Vi hoppas kunna uppdatera bloggen så snart som möjligt, men det återstår att se vilka möjligheter som finns att koppla upp sig mot Internet i Östeuropa. Hittills har de flesta stora campingar erbjudit Internet mot några euro per halvtimme eller timme. Men den lyxen kanske vi inte kan förvänta oss framöver …

Trasig lucka i husbilen

Ett annat problem vi måste ta tag i är att låset till ena luckan i garaget har gått sönder. Vi kan för närvarande inte komma in i vårt teknikrum, vilket innebär att vi inte kommer åt saker som extra elkablar, vattenslang för att fylla på vatten och… verktyg. Eftersom vi inte kommer åt verktygen är det också svårt att göra något åt låset … Vi har lyckats köpa ett nytt lås på Adria utanför Venedig och imorgon måste vi antingen få tag på en verkstad eller en butik som säljer verktyg …

Vid en glasskiosk på den italienska playan
Vid en glasskiosk på den italienska playan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev