Meny Stäng

Hotell Il Gabbiano – vid sjön Trasimeno i Umbrien

Annons
I samarbete med Vilaggio Albergo Il Gabbiano

Nu har vi tillbringat två härliga dagar vid hotell Il Gabbiano, strax intill sjön Trasimeno i Umbrien. Vi har slappat vid poolen och ätit supergod pizza, och vi har också hunnit med att göra en båtutflykt till den största ön i sjön Trasimeno, nämligen Isola Polvese.

Sjön Trasimeno i Umbrien

Du som följt vår blogg under de senaste dagarna har märkt att vi blivit riktigt förtjusta i den italienska regionen Umbrien, och inte minst området kring sjön Trasimeno. På sjön ser man fullt av småbåtar, och områdena runt om är fyllda av olivlundar, gröna kullar och charmiga små städer med stenhus och trånga gränder.

Sjön Trasimeno i Umbrien

Familjehotellet Il Gabbiano

Hotellet Il Gabbiano ägs av tre systrar i familjen Gradassi, och ligger strax norr om Toricella i den östra änden av sjön Trasimeno. Hotellet nås lätt från den stora vägen som passerar i närheten, och man kan komma hit antingen för att bo på hotellet eller för att äta på restaurangen eller pizzerian.

Hotell il Gabbiano

Rummen, som är relativt standardmässigt inredda, finns i en mängd olika storlekar, och kan anpassas med olika antal sängar för olika stora familjer. Vissa är inredda med kök och andra utan.

Rum Il Gabbiano
Rum hotell Gabbiano

Härlig pool

Det bästa med hotell Il Gabbiano är den stora härliga poolen, som ligger i hotellets mitt. I den intensiva hettan har det varit riktigt skönt att spendera några timmar här, varje dag under de här två dagarna.

Hotell Il Gabbiano pool
Simma i pool Italien
Pool i Umbrien

Pizzeria och restaurang med egna grönsaker

Olivlundarna runt om hotellet hör till familjens ägor, och hotellet producerar sin egen olivolja. Man skördar också egna grönsaker, så det är både egna grönsaker och egen olivolja som serveras på restaurangerna.

Vin hotell Gabbiano

För vår del blev det pizza på pizzerian en av kvällarna, och detta är faktiskt den godaste pizza vi ätit i Italien, tunn och med riktigt fräscha råvaror. Det märktes också att pizzerian är populär för det blev helt fullt på kvällen, både bland borden och på lekplatsen intill!

Pizza Italien
restaurang

Det finns för övrigt inte bara pizza på pizzerian, utan allt från musslor till kötträtter. Vi måste också säga att vi blev lite imponerade av den detaljerade listan över ämnen man kan vara allergisk eller överkänslig mot, och i vilka maträtter de finns. Listan finns dessutom på en rad olika språk.

allergilista

Båtutflykt till ön Isola Polvese

Man kan promenera från hotellet till sjön, men hotellets läge nära en större väg gör att det nästan passar bättre att göra olika utflykter med bil. Vi valde att ta husbilen till San Feliciano, en liten bit söderut längs sjön. Det finns tre öar i sjön Trasimeno och vi tog en båttur till den största av dem, Isola Polvese. Båtturen till ön tog bara tio minuter och vi fick betala 6 euro per person, för en tur- och returbiljett.

Båt isola Polvese
Båt till Isola Polvese

Isola Polvese

Ön Polvese har en lång historia och besöktes för längesedan både av romare och etrusker. På Medeltiden byggdes både ett slott och ett kapell (San Giuliano), och på ön finns dessutom ett kloster (Olivetans’ Monastery).

Isola Polvese
Borg Isola Polvese
Kapell Isola Polvese

Det finns gott om fåglar på ön och en liten vattenpark, där man samlat olika sorters vattenväxter. Vi promenerade runt en stund, men blev snabbt övermannade av hettan och tog oss ner till en av stränderna för att bada.

Vill du få vårt nyhetsbrev?
Vattenpark
allé
Badstrand ö Umbrien

Efter badet smakade det bra med en italiensk öl och en macka med tomat och mozzarella, innan det var dags att ta båten tillbaka.

Lunch Isola Polvese

Hitta till hotell Il Gabbiano

Hotell Villagio Albergo Il Gabbiano har adress Via Perugina 67, 06065 Passignano sul Trasimeno (PG), men om man ställer in det på GPS:en är risken stor att man kommer fel (det hände oss). Istället kan det vara bättre att knappa in hotellets namn på Google Maps eller någon annan liknande karta – då kommer du rätt!

Familjen bygger förresten också på ett agriturismo-ställe, tre kilometer från hotellet. Detta ställe kommer ha direkt anslutning till sjön och planeras att öppna till påsk nästa år.

Karta Il Gabbiano
Il Gabbiano

Vi fick uppdrag att göra en kort film om deras resort. Här är den!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev