Meny Stäng

Camping Rialto – från lyxcampare till äventyrscampare

Efter fem dagar på den minst sagt exklusiva campingen Jesolo International är vi lite bortskämda med lyx och exklusivitet. Strax innan vi skulle åka upptäckte vi till exempel att de som bokat en ”ultra pitch” har var sitt eget badrum, reserverat endast för dem. Vad sägs om det? Nu har vi i alla fall rullat vidare till ett helt annat ställe …

Camping Rialto utanför Venedig

Nu har vi anlänt till den lite mer ordinära campingplatsen Camping Rialto, som ligger utanför Venedig. Detta är en stor kulturskillnad från den lyxiga all inclusive-campingen Jesolo International där vi stod tidigare.

Till Camping Rialto åker man inte för lyx, utan för att besöka Venedig och här är ett lite annat sorts klientel: backpackande ungdomar och äventyrare i husbil. Vi har bland annat sett massor av coola äventyrsbilar med tält på taken.

Vi planerar förstås också att ta oss in till Venedig. Vi ska bara vänta in att den magsjuka halvan av ”besättningen” (Peter och Alexandra) kryar på sig.

Campingbilar
En av våra campinggrannar på camping Rialto
Italien, Venedig
Helena på väg tillbaka till campingen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev