Meny Stäng

Från semesterort till stadsliv på Sardinien

Idag trotsade vi hettan (36 grader och brännande sol) och lämnade den lugna semesterorten Porto Pino på Sardinien för den mer hektiska staden Cagliari. Varför det? Jo, vi behöver laga saker. Vi behöver laga husbilen (motorlampa och skiftnyckelsikon lyser), vi behöver laga min dator (batteri- och laddningsproblem) och vi behöver laga oss själva (knäont och problem med huvudvärk).

Besök på verkstad

Vi startade med att leta upp en Iveco-verkstad strax utanför Cagliari. Mekanikern (som inte kunde ett ord engelska) bekräftade att vi behöver byta olja och oljefilter – men det kunde vi tydligen inte göra där, av någon anledning?

Mekanikerna ringde några samtal, men fick inte tag på något ställe dit vi kunde åka. Istället viftade han att vi skulle hoppa in i husbilen, medan han själv satte sig bakom ratten, och så bar det av (i ryslig fart!) till en mek-kompis på en annan verkstad.

Mek-kompisen fixade och trixade lite så att verktygsikonen slutade lysa (tror att han kopplade bort lampan bara?) och så viftade de glatt att vi kunde åka vidare. Vi behövde visserligen inte betala något, men vi måste ju fortfarande leta efter en verkstad för att byta olja och oljefilter…

FREEDOM på Iveco i Cagliari, tillsammans med en massa militärfordon
FREEDOM på Iveco i Cagliari, tillsammans med en massa militärfordon

Ställplats i Cagliari

Nu har vi kommit in till Cagliari och checkat in på ställplatsen Cagliari Parking, som ligger på gångavstånd från centrum. Detta är en stor (och väldigt välbevakad!) ställplats på asfalt. Det är väl inte charmigt direkt, men för 20 euro/dygnet står bilen bevakad och vi har el och tillgång till toaletter, duschar och möjlighet att fylla/tömma tankar.

Datorproblem och hälsoproblem

Vi har hunnit med en kort promenad i Cagliari, men återkommer när vi hunnit se mer! Vi behöver också ta tag i datorproblemet och problemet med Peters knä, men det blir inte så mycket gjort per dag i den kompakta hettan.

Peter har haft problem med en menisk förut och nu (sedan en vecka) är knäet svullet och han haltar omkring … inte bra! Vi ska leta efter ett Apotek imorgon för att se om antiinlammatorisk medicin hjälper – hoppas, hoppas!

Ställplatsen i Cagliari är låst med staket och bevakad med personal
Ställplatsen i Cagliari är låst med staket och bevakad med personal

Prenumerera på vårt nyhetsbrev