Meny Stäng

Nya vinterfavoriter, träningsresor och ”svarta listan”

Annons

Då var det måndag och dags för resenyheter igen! Denna vecka handlar det bland annat om nya vinterresmål, träningsresor och om reseföretag som råkat hamna på den icke så prestigefyllda ”svarta listan”. Några reflektioner kring veckans nyheter?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nya resmål bland svenskarnas vinterfavoriter

Augusti är förbi och många svenskar bokar resmål inför vintern. I år ligger julen så att endast fem semesterdagar kan ge 17 dagars ledighet, och många bokar därför långväga resmål. USA, Thailand och Kanarieöarna ligger i topp, men flera nya resmål är också populära enligt Resia. På topp 10 ligger Colombo i Sri Lanka, och längre ner på listan syns Banjul i Gambia, Goa i Indien, San Juan i Puerto Rico och Tampa i Florida.

Sri Lanka

Direktflyg från Karlstad till Prag

I samarbete med goTONordics presenterar Karlstad Airport vårens nyhet – weekend i Prag, direkt från Karlstad. Resan genomförs med direktflyg från Karlstad 30 april – maj 2020. Flygningen, som tar drygt två timmar, sker med flygplan av typen Boeing 737-800 med 189 stolar. 

En liten del av julmarknaderna i Prag - sett uppifrån

Träningsresandet har ökat med 100 procent

Var tionde svensk har varit på en träningsresa visar en undersökning Apollo gjort i samarbete med Sifo. Att träna på semestern blir allt mer populärt och antalet svenskar som varit på träningsresa har nästan fördubblats på bara ett år. Detta vill svenskarna helst träna på resan:

  1. Vandring
  2. Yoga
  3. Skidor
  4. Cykel
  5. Gruppträning
Vandring Bohemian Switzerland

Svenska parker förbereder för Halloween

Furuvik rapporterar att man, efter förra årets succé med 13 379 gäster under sju dagars Halloweenfirande, är tillbaka med firandet. Förra årets attraktioner får sällskap av två helt nya rysliga nyheter och dessutom presenteras två nya matkoncept. Skara Sommarland rapporterar att de startat biljettförsäljningen till ”Scary Sommarland”. Hela tivolidelen kommer förvandlas till ett Halloweenområde med pumpor, nya matupplevelser, sagoläsning och halloweenväsen.

halloween

Icehotel fyller 30 år

För 30 år sedan påbörjade Icehotel-grundaren Yngve Bergqvist den resa som kom att bli världens första ishotell. Tre decennier senare har hotellet haft över en miljon besökare från jordens alla kontinenter. Jubileumshotellet öppnar den 13 december. Årets konstnärer kommer bland annat från Kina, Italien, Sydkorea och USA.

Yoga icehotel

Reseföretag på Svarta listan

Totalt 82 gånger har reseföretag valt att inte följa beslut från Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) under 2018. Av dessa står flygbolag för 68 fall, enligt statistik från ARN som resebranschföreningen SRF sammanställt. Det flygbolag som flest gånger valt att neka ARN:s beslut är Ryanir (11 gånger). Förutom flygbolag finns åtta resebyråer eller researrangörer, fyra hotell, ett bussföretag och en camping på listan, som du kan se på Travelnews.se.

Flyg

Missade du förra resenyheterna? Läs Bröllopsdestinationer, Grönland och en förvånande lista

Prenumerera på vårt nyhetsbrev