Meny Stäng

Hållbara städer, färglösa produkter och leksaks-folkabuss

Annons

Då var det måndag och dags för resenyheter! Varje vecka går vi igenom pressmeddelanden inom resor och turism, och det är alltid intressant att se vad som är på gång. Här är veckans urval av resenyheter.

Israel börjar öppna upp efter nedstängning

Den 5 mars rapporterade Israel i ett pressmeddelande att 4,3 miljoner människor vaccinerats i Israel. Lander börjar nu öppna upp igen efter en lång nedstängning. Evenemang, gym och religiösa helgedomar kommer att öppnas upp för personer med gröna pass, som utfärdas av Hälsoministeriet. Dessa pass ges till personer som fått två doser vaccin eller återhämtat sig från sjukdomen. De som inte har gröna pass måste följa gällande riktlinjer om begränsat antal deltagare, social distansering och munskydd.

jerusalem

Ving flyger direkt från Luleå till Medelhavet i sommar

I sommar kan Ving erbjuda alla soltörstande norrbottningar resor till flera populära Medelhavsdestinationer direkt från Luleå Airport. Från mitten av juni drar resorna igång till Rhodos och Cypern samt till Kroatien, som blir en nyhet i Luleåprogrammet. Vings sommarresor från Luleå Airport går under perioden juni till oktober.

Sunprime Miramare Beach, Rhodos. Fotograf Matina Tsogas, Ving

Världens mest hållbara städer 2021

Sembo presenterar en lista över världens mest hållbara städer. Städerna har utsett av GDS-movement (The Global Destination Sustainability Movement) utifrån områdena miljö, socialt, leverantörer och destinationsbolag. Listan består nästan enbart av europeiska städer och av de 21 städer som är med är fyra av dem i Sverige och nio i Norden. De svenska städerna är Göteborg, Malmö, Uppsala och Stockholm. Här är topp 5:

  1. Göteborg, Sverige
  2. Köpenhamn, Danmark
  3. Zürich, Schweiz
  4. Glasgow, Skottland
  5. Ålborg, Danmark

Outnorth satsar på färglösa produkter

Under varumärket Urberg lanserar Outnorth produktserien ZeroColor, med tält och sovsäckar i ofärgade tyger. Detta är ett led i Outnorths utökade satsning på hållbarhet och lanseras inledningsvis som ett testkoncept i Norden. Syftet är att ta reda på hur kunderna ställer sig till att köpa och använda helt ofärgade produkter. Färgade tyger innebär i regel en högre belastning på miljön och klimatet, eftersom färgningsarbetet ofta kräver stora mängder vatten och kan innehålla mycket kemikalier.

Den klassiska folkabussen finns som leksaksbil från PLAYMOBIL

För första gången någonsin finns den klassiska folkabussen nu tillgänglig som leksak från PLAYMOBIL (skala 1:18). Leksaken har tagits fram i samarbete med Volkswagen Transportbilar. Modellen är baserad på ett riktigt fordon ”Henrik the Red”, en T1:a från 1962 som finns i Volkswagen Transportbilars samling av gamla modeller. I leksaksbilen kan man fälla säten, öppna skåp och hitta campingutrustning. PLAYMOBIL ger den kort och gott namnet: Volkswagen T1 Camping Bus. 

Veckans reflektion

Folkabussen i leksaksformat är ju jättefin! Vi blir riktigt sugna på att komma ut på husbilsäventyr när vi ser den. Vi kommer vänta tills det blir lite varmare, men det närmar sig!

Missade du förra veckans resenyheter? Läs Kajak-automat, årets museum och husbil med hiss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev