Meny Stäng

Thailand, julfirande och tillgänglighetspris

Annons

Veckorna går fort och det är redan måndag igen, vilket förstås betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Denna vecka handlar det bland annat om Thailand, julfirande och ett tillgänglighetspris. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Thailandsbokningarna tar fart efter hävda restriktioner

Många svenskar har inte haft möjligheten att besöka Thailand på snart två år – och många har längtat. Efter beskedet att Thailand nu välkomnar svenska turister utan krav på karantän har resebokningarna femdubblats och vissa avgångar över jul och nyår är redan slutsålda. Hos resebolaget TUI ser man en tydlig trend att många som bokar Thailand vill vara borta under en längre period. Populäraste orterna i Thailand i vinter:

  • Phuket
  • Khao Lak
  • Koh Lanta
  • Krabi

Viking Line utökar turer och lanserar nya kryssningar 2022

Viking Lines kryssningssommar 2021 blev en succé. Inför nästa år utökas därför avgångarna till Östersjödestinationer såsom Höga Kusten, Visby, Ystad och Bornholm. Den 17 april 2022 avgår den första av årets destinationskryssningar – en påskkryssning till Höga Kusten med Viking Cinderella. Utöver destinationskryssningarna kommer Viking Cinderella att fortsatt erbjuda dygnskryssningar från Stockholm till Mariehamn under 2022. Viking Lines destinationskryssningar 2022:

  • Höga Kusten: Tre dagar från Stockholm via Mariehamn
  • Visby: Tre dagar från Stockholm via Mariehamn
  • Bornholm: Fyra dagar från Stockholm via Mariehamn och Visby
  • Ystad och Visby: Fyra dagar från Stockholm via Mariehamn och Visby

Visit Norway välkomnar besökare till norskt julfirande

Visit Norway tipsar om att sova världens största pepparkakshus, uppleva sagolik vit jul med härliga julmarknader, samt att träffa tomten. Visit Norway berättar bland annat om julstaden Tromsø, julstämning i Bergen, magisk jul i Tronheim, vit jul i Lillehammer, tidigt julfirande i Henningsvær och traditionell jul i Røros. De tipsar också om fjällbyn Savalen där man kan bo i det stora pepparkakshuset samt om julkryssning med Hurtigrutten.

Pepparkaksstad i Bergen. Foto: Robin Strand/VisitBergen.com

Snart dags för Travel News Market 2021

Travel News Market är en branschmässa för människor och företag inom resebranschen. Förra året ställdes mässan in med kort varsel, på grund av pandemin. Den 11 november 2021 är det äntligen dags, och om du inte själv ska dit, kan du i alla fall vänta dig en rapport här på FREEDOMtravel.

Travel News Market

Panoramaleden i Lofsdalen får Härjedalens kommuns tillgänglighetspris 2021

Lofsdalsfjällens turistnäring ekonomisk förening (LTEF) får Härjedalens kommuns tillgänglighetspris 2021 för Panoramaleden, som gör det möjligt att ta sig upp på fjället oavsett funktionsvariation. Panormaleden är en 2,1 kilometer lång multiled i Lofsdalen Fjällpark MTB avsedd för cykling och vandring som stod klart sommaren 2021. Leden är tillgänglighetsanpassad och välkomnar hela familjen samt rullstolar, rallatorer, balanscyklar och barnvagnar. 

Veckans reflektion

Det mest intressanta för oss denna vecka är att det är dags för branschmässan Travel News Market, som brukar vara ett bra tillfälle för att mötas och knyta kontakter med andra i branschen. Vi återkommer med rapport!

Missade du förra resenyheterna? Läs Alperna, drönarleverans och kusliga spökhistorier

Prenumerera på vårt nyhetsbrev