Då var det måndag igen, och vad betyder det? Jo, det betyder förstås resenyheter här på FREEDOMtravel. Varje måndag publicerar vi korta nyheter från veckans pressmeddelanden inom resor, turism och camping. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Polar firar 60 år och lanserar unika jubileumsvagnar

Polar är en av Sveriges ledande tillverkare av husvagnar och inför säsongen 2023/2024 firar företaget sina första 60 år i branschen. För att uppmärksamma detta lanseras exklusiva jubileumsvagnar. Den rymliga vagnen Black Line 730 finns med två planlösningar och har dubbelkyl, vitrinskåp, ugn, mikrovågsugn samt vinkelkök. I jubileumsserien ingår även Blue Line med tre olika vagnar. Under 2023 kommer Polar och återförsäljare bjuda in kunder och allmänhet till 60-årsfester över hela landet.

Dålig ekonomi bromsar nyregistrering av husvagnar och husbilar

Försäljningen av både husvagnar och husbilar minskar i jämförelse med föregående år. Höjda räntor och en svag valuta som lett till prisökningar påverkar nyregistreringen negativt. “Den nedgång vi sett under inledningen av 2023 fortsätter”, säger Per Nilsson, ordförande i Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund. Intresset är dock fortfarande högt för begagnade fordon.

 • Husvagnsregistreringar juli 2023: 232 husvagnar (jämfört med 371 motsvarande månad förra året)
 • Husbilsregistreringar juli 2023: 294 husbilar (jämfört med 387 motsvarande månad förra året)

Strawberry presenterar två nya restaurangkoncept

Med fullt fokus på gästernas favoriträtter och nordiska råvaror lanserar nu Strawberry (tidigare Nordic Choice) nya restaurangkoncept till den nordiska marknaden. Restaurangkoncepten lanseras på ett flertal Quality Hotel och Clarion Hotel i Norden.

 • The Social bar & bistro är en avslappnad internationell bistro, som lanseras på flest destinationer.
 • Brasserie NÒR är ett brasserie med klassiska rätter skapade på nordiska råvaror, men med en modern touch. 

TUI publicerar riktlinjer för hållbara hotellbyggnader

Resebolaget TUI har lanserat riktlinjer för gröna byggnader som ger rekommendationer vid bygg- och renoveringsprojekt av TUI-hotell och hotellpartners. De nya riktlinjerna stöder TUI:s nya hållbarhetsagenda som syftar till att minska utsläppen från TUI:s hotellverksamhet till noll fram till 2030. Riktlinjerna innehåller de viktigaste faktorerna för att minska miljöpåverkan och uppnå besparingar i vatten- och energiförbrukning.

Ticket utser Europas vackraste vandringsleder

Resebyrån Ticket har listat sina favoriter när det kommer till vackra vandringsleder i Europa. Här är Europas vackrasta vandringsleder, enligt Ticket:

 • Cinque Terre, Italien
 • West Highland Way, Skottland
 • GR20, Korsika, Frankrike
 • Pembrokeshire Coast Path, Wales
 • Camino de Santiago, Spanien

Denna kändis vill svenskarna helst semestra med

En ny undersökning från Countryside Hotels avslöjar vilken kändis svenskar helst av allt vill ha med sig på sommarsemestern. Bland de utvalda finns kockar, artister och komiker, men även en kunglighet har letat sig in på topplistan. Dessa kändisar vill svenskarna helst semestra med:

 1. Tareq Taylor
 2. Benjamin Ingrosso
 3. Björn Skifs
 4. Pernilla Wahlgren
 5. Johan Glans
 6. Kronprinsessan Victoria
 7. Per Andersson
 8. Carola
 9. Jill Jonsson
 10. Tina Nordström

Veckans reflektion

Vi vet inte riktigt varför man skulle vilja semestra med en kändis? Men, utifrån svaren kanske man kan tänka att det är trevligt att semestra med någon som kan laga god mat eller underhålla med musik eller humor … och det är förstås trevligt!

Missade du förra resenyheterna? Läs Matland, intimitet på resan och Sveriges vackraste landskap

Prenumerera på vårt nyhetsbrev