Meny Stäng

Matland, intimitet på resan och Sveriges vackraste landskap

En ny vecka har inletts och här på FREEDOMtravel kör vi resenyheter, med utgångspunkt i veckans pressmeddelanden. Denna vecka handlar det bland annat om vad svenskarna tycker – vilket är det bästa matlandet och vilket är det vackraste landskapet i Sverige?

Italien är svenskarnas matland

Svenskarnas kärlek till italiensk mat når nya höjder enligt Tickets senaste Sifoundersökning. Hela 62 procent av svenskarna säger att Italien är det bästa matlandet att besöka. Med en ökning på 52 procent på resor jämfört med 2019 har resandet till Italien nått nya höjder, och svenskarna tycks ha en särskild förkärlek för landets kulinariska rikedom.

TUI återupptar resor till Rhodos

TUI återupptar resor till Rhodos efter att situationen nu är under kontroll enligt lokala myndigheter. Endast några få brandfickor återstår på södra Rhodos, och transport, vatten- och elförsörjning fungerar närmast normalt. Resorna återupptas från den 29 juli 2023. TUI Care Foundation samlar just nu in bidrag för att stödja de drabbade samhällena. TUI fortsätter att övervaka situationen för att säkerställa en trygg och minnesvärd semester för alla resenärer.

Flix startar ny expressbusslinje: Polen, Sverige, Norge

FlixBus startar en ny bussförbindelse mellan Polen, Sverige och Norge med slutdestination Oslo. Första turen avgår den 3 augusti från Krakow. Den nya linjen innebär även att städerna Karlskrona, Växjö och Värnamo läggs till i Flix bussnätverk.

Svenskar vill ha mer intimitet och färre svärföräldrar på semestern

En majoritet av svenskarna känner sig mer romantiska på sommaren och önskar också mer intimitet. Det visar en ny undersökning från Countryside Hotels. Samtidigt spelar det stor roll vilka som följer med på semestern, där partnern och egna barnen ligger i topp, medan andras ungar, jobbkollegor och svärföräldrar ligger i botten. Populärast att ha med på semestern:

  1. Partner
  2. Egna barn
  3. Kompis
  4. Syskon
  5. Mamma

Detta är Sveriges vackraste landskap

Sverige har mycket att erbjuda, men vilket landskap är egentligen vackrast? Det har husbils- och husvagnsåterförsäljaren Forsbergs Fritidscenter låtit Sifo ta reda på genom att fråga över 1 000 svenskar. Skåne tar hem det. Här är Sveriges vackraste landskap, enligt svenskarna:

  1. Skåne (19 %)
  2. Bohuslän (15%)
  3. Gotland / Dalarna (14%)
  4. Öland (10%)
  5. Jämtland / Lappland (9 %)

Veckans reflektion

Italien brukar alltid hamna i topp som matland i den här typen av undersökningar. Vi tycker annorlunda. Det finns förstås många fina och smakrika råvaror i Italien, men vi har fått ganska enformig och smaklös mat på italienska restauranger. Det brukar alltid reta någon att vi tycker så, men det är bara vår personliga upplevelse.

Missade du förra resenyheterna? Läs Sista minuten-rusning, kroppsstress och Winter Lights

Prenumerera på vårt nyhetsbrev