Meny Stäng

Coronaåtgärder – och Största bokningskanalen för camping

Det är november och dags för månadens första resenyheter. Smittspridningen av covid-19 ökar runt om i Europa, vilket förstås påverkar resandet på olika sätt. Trots det ramlar diverse pressmeddelanden in varje vecka.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

SJ utökar storstadstrafiken på helgerna

SJ förstärker utbudet på helgerna på linjerna Stockholm-Malmö och Stockholm-Göteborg. Det innebär en ökning av helgtrafiken med 15 procent, vilket motsvarar drygt 5000 nya bokningsbara platser varje helg från och med 9 november. Detta för att möta en ökad efterfrågan bland fritidsresenärer. Fortfarande finns gott om lediga platser för den som har möjlighet att resa måndag till torsdag.

First Camp är nu Sveriges största bokningskanal för camping

Sveriges största campingkedja First Camp har nu även Sveriges största bokningskanal för camping, räknat i antal besökare. Under 2020 väntas antalet besökare till sajten bli långt över 3 miljoner. På firstcamp.se kan man boka campingboende på företagets 44 destinationer, varav 39 i Sverige.

Funktionerna på sajten har löpande byggts ut, och ett exempel är en lågpriskalender som lanserats. För tre år sedan gjordes cirka 12 procent av företagets bokningar online, men den siffran är nu omkring 40 procent. Onlinebokningen för 2021 har redan öppnat.

Hit flyger Norwegian i november

Norwegian fortsätter att anpassa och justera linjenätet beroende på efterfrågan och ändrade reserestriktioner. Bolaget har uppdaterat linjenätet för november 2020. Här kan du se vilka destinationer Norwegian flyger till under november månad. Observera att det är viktigt att man håller sig uppdaterad avseende eventuella ändringar i reserekommendationer och restriktioner innan avresa.

  • Från Stockholm Arlanda: Umeå, Luleå, Köpenhamn, Oslo, Malaga, Alicante, Las Palmas och London Gatwick
  • Från Köpenhamn: Alicante, Berlin, Gran Canaria, Krakow, Malaga, Oslo, Stockholm och Aalborg
Norwegian

Europa stänger mer och mer

Smittspridningen av covid-19 ökar runt om i Europa. Många länder inför olika restriktioner för att begränsa spridningen, och under de senaste dagarna har man till exempel kunnat läsa om nya restriktioner i Portugal, Grekland, Storbritannien och Österrike.

Det kan vara stängning av restauranger och barer, förbud mot onödig shopping, utegångsförbud vissa tider eller att befolkningen uppmanas att stanna hemma förutom för arbete och andra nödvändiga ärenden. Situationen ändras från dag till dag, och om man trots allt planerar att resa i Europa är det viktigt att hålla sig uppdaterad om aktuellt läge.

Coronatider

TUI rapporterar att coronaåtgärder ger resultat

Enligt flygbranschorganisationen IATA är risken för att smittas av coronaviruset vid flygresor extrem liten. TUI har tittat på risken att smittas över hela resan, inklusive hotellvistelsen. Sedan pandemin startade har man haft 2,1 miljoner resande från olika länder och av dessa har endast 163 bekräftats blivit smittade under resa och hotellvistelse. Detta är färre än ett halvt fall (0,49) per 100 000 resenärer under en 7-dagarsperiod. 

För att säkerställa trygghet på resan finns bland annat krav på munskydd, djuprengöring av flyg mellan avgångar och HEPA-filter som renar luften enligt sjukhusstandard.

Veckans reflektion

Smittspridningen ökar igen och det är verkligen tufft för resebranschen. Personligen inspireras vi av massor av resmål och ser fram emot att resa igen. På grund av situationen håller vi oss dock i Sverige just nu.

Missade du förra resenyheterna? Läs Bättre återbetalningsgaranti, elfärjor och en av sommarens vinnare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev