Meny Stäng

Rekrytering på campingar, snälltåget till Alperna och skygg bläckfisk

Annons

Hoppas att stormen inte ställde till någon oreda för dig igår! Vi, som bor i husbåt, valde att lämna båten och besöka Peters bror över dagen och natten. Nu är vi hemma igen och det är måndag, vilket förstås innebär att det är dags för resenyheter här på FREEDOMtravel!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1200 tjänster tillsätts när First Camp rekordrekryterar

1200 lediga tjänster ska tillsättas, när First Camp påbörjar sin rekordstora rekrytering inför sommaren 2022. Receptioner, restauranger, städ, minigolfbanor, utomhusbad, vaktmästerier – variationen på tjänsterna är stor. Nytt för i år är att rekryteringsprocessen är CV-lös. Istället är det kvalificeringsfrågor, uppföljt av rekryteringsträffar på campingarna, som ligger till grund för urvalet. Rekryteringen påbörjas den 28 januari. Lediga tjänster publiceras på firstcamp.se/jobb.

Sommarpersonal på First Camp, foto: First Camp

SJ testar samarbeten med Readly och Pressbyrån

SJ testar två nya samarbeten, med Readly och Pressbyrån, som nu utvärderas av resenärerna. Det första testet innebär att resenärer i 1 klass på SJ snabbtåg får fri tillgång till Readlys tidningar. Resenären scannar en QR-kod och får tillgång under 24 timmar. Snabba uppföljningar till resenärer görs via sms. I ett annat test erbjuds 1 klass resenärer Stockholm-Uppsala en värdekod som ger en kopp kaffe, te eller choklad hos Pressbyrån före resan. Resenären får ett sms med en värdecheck i god tid innan avgång.

Ombord på SJ-tåg, foto: SJ

Nya Vänerleden blir Sveriges sjätte nationella cykelled

Nu är det formella beslutet taget och Trafikverket har godkänt Vänerleden som ny nationell cykelled, den sjätte i ordningen. Cykelleden runt Sveriges största sjö blir cirka 64 mil lång och ska stå färdig inför säsongen 2022. Själva invigningen sker under tidig sommar. Vänerleden kommer att byggas upp kring fyra etapper där varje etapp blir mellan 14 mil och 18 mil lång. Med många sevärdheter och besöksmål längs vägen är uppskattningen att en etapp passar för en 3-4 dagars tur.

Vänerleden, foto: Henrik Lindholm

Nu kan man ta Snälltåget från Sverige till österrikiska Alperna

Den 28 januari avgick Snälltåget söderut på sin jungfrufärd till de österrikiska Alperna, efter en festlig invigningsceremoni på Malmö C. Under sportlovsveckorna erbjuder man skandinaviska resenärer en direktförbindelse från Malmö till populära Zell am See och andra skidorter och skapar ett både hållbart och bekvämt sätt ta sig till Österrike för en skidresa med kompisgänget eller familjen.

Visit Trelleborg växlar upp

Det kommunala destinationsbolaget Visit Trelleborg växlar upp verksamheten med en helt ny kostym för ökad tillgänglighet 2022. Konceptet inkluderar:

  • Visit Trelleborg kontor får nya lokaler för administration och utveckling.
  • Digital service (web, chat och callcenter) förstärks med bättre tillgänglighet.
  • Infopoints öppnar på spridda platser i kommunen – den första vid Clarion Collection Hotel Magasinet.
  • QR-koder kommer användas på affischer, skyltar och bordspratare.
  • Bemannad turistinformation kommer fortsätta finnas på Smygehuk.
  • Pop-up innebär liksom tidigare turistinformation vid evenemang

Här kan du läsa mer om vad man kan se och göra i Trelleborg.

Ny skygg bläckfiskart på Havets Hus i Lysekil

Havets Hus i Lysekil har fått en ny invånare, i form av en bläckfisk av arten Kragsepia. Kragsepia blir ca 10 cm långa och har 10 armar, åtta tydliga armar och två långa, ofta gömda, armar som den använder för att blixtsnabbt fånga byte på längre avstånd. Dessa bläckfiskar lever ofta på 50 till 900 meters djup. Arten är inte ovanlig, men det är ovanligt att den fångas. På Havets Hus lever den i det stora unika lerakvariet som stod klart förra året. Med lite tur kan man se den nära glaset, förmodligen delvis nedgrävd.

Veckans reflektion

Förutom tåg till Alperna (vilket i och för sig verkar trevligt) är det återigen mycket fokus på Sverige. Även om möjligheterna för utlandsresor kanske blir lättare lite längre fram, tror vi att svemester kommer fortsätta vara hett.

Missade du förre resenyheterna? Läs Världens bästa hotellkoncept och ökat intresse för Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev