Meny Stäng

Kryssningsrutter, öluff och världens största utomhusbar

Annons

I sommar ökar kryssningsutbudet i Östersjön igen, det meddelar både Viking Line och Silja Line. Andra nyheter handlar om testcenter, öluff och lokala drycker. Det är måndag och alltså dags för resenyheter här på FREEDOMtravel.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Finland lättar på inreserestriktioner – Viking Line öppnar upp Helsingforstrafiken

Finland inför lättnader i inreserestriktionerna från och med den 21 juni 2021. Alla inom Schengen och EU, inklusive resenärer från Sverige, tillåts att komma in i landet om de är fullvaccinerade och/eller har genomgått en dokumenterad covidinfektion under det senaste halvåret. Rederiet Viking Line meddelar därmed att man öppnar trafiken mellan Stockholm och Helsingfors med första avgången från Stockholm den 7 juli. Det är resenärens ansvar att hålla sig underrättad om aktuella inresekrav, nödvändiga dokument samt intyg för resan.

Gabriella passerar Sveaborg, Helsingfors, foto: Hannu Vallas / Viking Line

Tallink Silja öppnar under sommaren upp flera rutter:

  • 23-timmars kryssning Stockholm-Åbo, med fartyget Galaxy, återupptas den 1 juli. Detta efter närmare ett år av endast nyttotrafik för frakt och arbetspendling på rutten.
  • Stockholm-Tallinn öppnar igen den 9 juli 2021, efter nästan 16 månaders stillastående på grund av inreserestriktioner mellan Estland och Sverige. Rutten kommer initialt att trafikeras med Baltic Queen, med avgångar från Tallinn och Stockholm varannan dag.
  • Stockholm-Helsingfors kommer återupptas den 1 augusti.

Nytt testcenter för covid-19 på Arlanda

Swedavia har tecknat avtal med ExpressCare för etablering av ett testcenter på Stockholm Arlanda Airport. ExpressCare utför PCR- och antigentest mellan 02.00-23.00 alla dagar. Analys av proverna genomförs av Life Genomics. Vid negativt test utfärdas ett reseintyg signerat av en specialistläkare. Resenären ansvarar för att kontrollera med sitt flygbolag vad som gäller för den enskilda resan innan provtagningen sker. ExpressCare testcenter öppnar den 21 juni i SkyCity, plan 2, Pelargången ingång A.

Visit Sweden bjuder in till världens största utomhusbar

Sveriges marknadsföringsbolag Visit Sweden har öppnat bokningen till världens största utomhusbar: The Drinkable Country. Såväl utländska som svenska turister kan nu njuta av unika svenska dryckesupplevelser vid 16 bord på några av Sveriges mest natursköna platser, runt om i landet. Det kan handla om allt från halvdagsupplevelser där man får lära sig använda naturens råvaror för att skapa drycker till avsmakningsmenyer och lokalt producerad saft, must, öl etc.

The Drinkable Country, foto: Visit Sweden / Niklas Nyman

Kristinehamn erbjuder öluff med ny biljett

Den 22 juni är det premiär för sommarens turbåtar i Kristinehamns skärgård. Nu presenteras en ny öluffbiljett som kombinerar resor med Båtbuss 95 och turbåten Stöten och gör det möjligt att ta sig ut till flera av öarna i Vänerskärgården på en och samma dag. Under dagsturen kan resenären uppleva Alvön eller Långön och Kristinehamns största ö Vålön, varifrån man via vandringsled och gångbroar kan ta sig vidare till Kalvön och Sibberön.

Veckans reflektion

Pandemin är inte över och man ska fortfarande vara försiktig, men nu känns det hela tiden som att det går åt rätt håll. Dessutom har vi ju haft fantastiskt väder i Sverige, och då behöver man heller inte resa så långt för härliga sommarupplevelser!

Missade du förra resenyheterna? Läs Digitalt covid-intyg, vinnande campingar och tusenårigt ägg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev