Meny Stäng

Covid Care, gratis munskydd och fortsatt tufft för branschen

Nu erbjuder resebranschen försäkringar för att man ska våga resa, i form av munskydd, lediga säten och täckta kostnader för tester och eventuell isolering. Och det är inte konstigt, branschen har det fortsatt tufft och behöver skapa trygga förutsättningar för att resa. Här är veckans resenyheter!

TUI erbjuder ”Covid care” till alla gäster

I linje med ökad efterfrågan på resor till bland annat Grekland och Spanien ökar efterfrågan på trygga resor. TUI erbjuder därför alla kunder som reser under 2020 en speciellt framtagen trygghetsservice, ”COVID Care”, som gäller vid insjuknande i COVID-19. COVID Care inkluderas automatiskt i varje bokning och omfattar kostnader för COVID-19 test, medicinsk assistans eller hemresa om det krävs av medicinska skäl. Om kunder behöver isolera sig täcker servicen boende under den förlängda perioden samt en ny flygbiljett hem.

Air Gotland tar emot flygbiljetter från BRA

Det nystartade gotländska flygbolaget AirGotland har nyligen haft trafikstart. Biljettförsäljningen har startat och mottagandet är mycket positivt, meddelar bolaget. En av de absolut vanligaste frågorna är om AirGotland tar emot biljetter från flygbolaget BRA, som nu är i rekonstruktion. Bolaget har tagit till sig önskemålen. ”Vi har inget avtal med BRA om inlösen utan har hittat fram till en lösning som är mycket fördelaktig för kunden och ger oss möjlighet att få kunderna att provflyga med oss.”

Visby

Air LEAP ökar med 70 procent

Antalet passagerare som flög med Air Leap ökade under 15 juni – 31 juli med 70 procent jämfört med samma period förra året, trots rådande pandemi. Medan andra flygbolag valt att skala ner sin verksamhet har Air Leap valt att göra det motsatta. Från maj har Air Leap meddelat att man utökar med 8 nya linjer från Arlanda, Bromma och Visby. Den senaste satsningen är destinationerna Göteborg, Malmö och Ängelholm från Bromma. Från det att reserestriktionerna lättades upp ser Air Leap en ökning i passagerarantalet med över 70 procent jämfört med föregående år.

Air Leap, foto:  Erik Glimvik

MTRX erbjuder gratis munskydd och fri avbokning för höstens resor

MTRX väljer att förlänga sitt erbjudande fram till 31 oktober gällande gratis munskydd till alla resenärer, fri avbokning och möjlighet till garanterat ledigt säte bredvid för alla höstens resor. Om man vill ha ett extra ledigt säte bredvid sig kan man köpa detta för 150 kronor. I 1 KLASS PLUS ingår alltid ledigt säte bredvid.

MTRX, foto: Photography & Sons

Minskning av konkurser men fortsatt tufft för hotell- och restaurangbranschen

UC:s statistik visar att konkurserna i juli minskade med fem procent jämfört med samma månad i fjol. Hotell- och restaurangbranschen har det fortsatt tufft och konkurserna inom segmentet har ökat med 22 procent. Totalt sett har konkurserna i Sverige hittills i år ökat med 11 procent. Det råder fortsatt stor osäkerhet kring konkursläget i höst, och hur myndigheternas uppmaning till fortsatt arbete hemifrån kommer påverka. Som en konsekvens av pandemin har svenskarnas benägenhet att ”svemestra” varit stark, men något större uppsving för branschsegmentet syns inte än.

Veckans reflektion

Att resebranschen har det fortsatt tufft kan man förstå. Tydligen är det på vissa håll svårt även för den inhemska turistnäringen. Där vi har rest i sommar har det däremot varit proppfullt med turister!

Missade du förra veckans resenyheter? Läs Husbil hett på Blocket – och så många vill resa trots covid-19

Prenumerera på vårt nyhetsbrev