Meny Stäng

Husbil hett på blocket – och så många vill resa trots covid-19

Annons

Då var det dags för resenyheter igen! Det var längesedan sist. Vi har gjort uppehåll under sommarens husbilsresa i Sverige, men nu är vi hemma igen och tillbaka i vardagen. Självklart kommer vi göra fler resor, men vi måste ju också hålla ställningarna hemma emellanåt! Här kommer veckans urval av nyheter från resebranchen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Viking Line har släppt höstens kryssningsbiljetter

Den 5 augusti 2020 släppte Viking Line biljetterna till höstens Östersjökryssningar med Viking Cinderella. Kryssningarna avgår varje torsdag, fredag och lördag från och med den 20 augusti. Även kortare skärgårdsturer över dagen kan göras med fartyget Rosella. Ombord erbjuds allt från Svenska Kocklandslagets gourmetmåltider och shopping till stand up, akustiska artistuppträdanden och privata dansklasser för enskilda par med Tony Erving. 

Husbil, husvagn och båt är hett på blocket

Ett sätt att finansiera sommarens nöjen är att sälja saker i andra hand. Det som säljer allra snabbast på Blocket nu (juli 2020) är kyl och frys, kajak/kanot, cyklar, trädgårdsmaskiner samt tvättmaskin och torktumlare. Här följer topplistan över vad som söks mest efter på Blocket (juli 2020):

  1. Hund
  2. Bilar
  3. Husbil
  4. Båt
  5. Husvagn

78 % vill resa trots covid-19

Färjerederiet Stena Line har frågat kunder i hela Europa om deras attityder till resande och val av färdsätt i kölvattnet av covid-19. Med 84 309 svar från 11 länder är trenden är tydlig, 78 procent vill fortsätta resa lika mycket som tidigare, eller mer, trots covid-19. Samma siffra gäller för de 17 972 svenska respondenterna. De mest populära destinationerna för svenskar är, enligt undersökningen, Tyskland (34 %), Danmark (22 %) och Polen (14 %). Även södra Europa lockar.

StenaLine

Kanarieöarna försäkrar smittade turister

Kanarieöarna vill ha tillbaka de inkomstbringande turisterna. Nu har den regionala regering tecknat en försäkring som ska täcka kostnaden för turister som smittas av coronaviruset under en semester på öarna. Alla turister som testar positivt för covid-19 under vistelsen på någon av Kanarieöarna ska – såvida personen inte kände till smittan innan resan – få tillgång till gratis sjukvård, hemresa och logi om karantän behövs. Turism står för runt 35 procent av Kanarieöarnas ekonomi, och ekonomin har drabbats hårt av minskad turism på grund av pandemin.

Nu utökas flygbusstrafiken

Fredagen den 7 augusti utökade Flygbussarna sin trafik till Arlanda och Landvetter. Utökningen av trafiken är ett naturligt steg då det skett en ökning av flighter både i Stockholm och Göteborg. Var 20:e minut kommer en flygbuss att gå mellan Stockholm och Arlanda och var 30:e minut kommer en flygbuss att gå mellan Göteborg och Landvetter. Flygbussarnas beslut om utökade resor handlar dels om att möta en större efterfrågan och dels om att ta ett ansvar – för att undvika smittspridning i fullsatta bussar.

Veckans reflektion

Att husbil är hett förstår vi – och det har också märkts på vägarna i sommar. Vi är inte heller förvånade över att människor vill resa. Kanske vill en del ändå resa på ett lite annorlunda, eller lite mer försiktigt, sätt.

Missade du förra resenyheterna? Läs Camping, utlandsresor och Birka Cruises slutar kryssa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev