Meny Stäng

Nya ställplatser, resmål för hösten och bästa räkmackan

Tänk vad veckorna och dagarna går fort! Nu är det måndag igen, och det är som vanligt dags för resenyheter här på FREEDOMtravel. Denna vecka har vi överösts av många pressmeddelanden. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sveriges campingplatser går mot nytt beläggningsrekord 2022

Nya siffror från SCB/Tillväxtverket visar att augusti 2022 blev den bästa augustimånaden någonsin för Sveriges campingplatser. Antalet gästnätter ökade med 5 procent till 3,4 miljoner. Logiintäkterna uppgick under samma period till 481 miljoner kronor, en ökning med 8 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Detta enligt ett pressmeddelande från SCR Svensk Camping.

Siggesta Gård öppnar ställplatser – använder Acamp

Siggesta Gård på Värmdö utanför Stockholm utvecklar ständigt sin position där de både är utflyktsmål för barnfamiljer samt en av Sveriges mest unika hotell- och konferensanläggningar. Nu tar de nästa steg genom att öppna upp femton ställplatser för husbilar i samverkan med Acamp. ”Siggesta Gård har de bästa förutsättningarna för att erbjuda ett högkvalitativt utbud för husbilsturism. Vi är en destination med vacker skärgård, rikt naturliv, egen odling och mathantverk.”, säger Susanne Blomberg, VD för Siggesta Gård.

Bokningarna till Thailand ökar

Trots det ekonomiska läget är svenskarnas vilja att resa fortfarande stor, framför allt till Thailand. Bokningarna de senaste veckorna har fördubblats jämfört med veckorna innan och är nu tillbaka på samma nivåer som innan pandemin. En anledning kan vara den relativt låga prisnivån i landet. TUI märker även att svenskarna väljer att vara borta längre än vanligt. Andra trender som TUI märker är ett stort intresse för All inclusive.

De sju mest virala hotellen på TikTok

På TikTok tittar, delar och gillar svenskar de mest häpnadsväckande hotellen. Nu när sommaren är över, verkar det som att svenskarna är ute efter att förverkliga sina drömmar. Data från Hotels.com visar att sökningarna på de mest storslagna hotellen på TikTok har ökat. Hotels.com har listat sju av de mest virala hotellen på TikTok i sommar:

 1. Granada Luxury Belek, Antalya, Turkiet
 2. La Casa de la Playa by Xcaret, Playa del Carmen, Mexico
 3. Arlo NoMad, New York, USA
 4. Stella Island, Kreta, Grekland
 5. Burj Al Arab, Dubai, Förenade Arabemiraten
 6. Bulgari Resort Bali, Bali, Indonesien
 7. Pollicastro Boutique Hotel, Apulia, Italien
Granada Luxury Belek, Antalya, Turkiet

Hit reser svenskarna på höstweekend

Att sommaren är över betyder inte att reslusten minskar – bokningar till höstens storstäder står stadigt. Många svenskar valde att stanna hemma även denna sommar till följd av passproblematik och långa flygplatsköer, vilket skapar ett ressug till hösten. Här är topp 5 inför höstens weekendresor, enligt Tickets resestatistik:

 1. London
 2. Barcelona
 3. Paris
 4. Berlin
 5. Rom
London

United Airlines återvänder till Arlanda med New York-linje

Det amerikanska flygbolaget och Star Alliance medlemmen United Airlines, återvänder till Stockholm Arlanda Airport och återupptar den populära flyglinjen till sitt nav på Newark i New York från den 28 maj 2023. Flygbolaget återvänder till den svenska huvudstaden för första gången sedan 2019, efter att tidigare ha trafikerat linjen i 14 år från 2005. United kommer att trafikera sträckan Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Newark Liberty International Airport (EWR) dagligen från den 28 maj, med en Boeing 757–200.

Stockholm Arlanda Airport tog hem kampen om bästa räkmackan

I förra veckan provsmakade Catarina ”Matfashionistan” König och Johan ”Matgeek” Hedberg tio räkmackor från Arlanda och Göteborg Landvetter Airport för att utse den bästa räkmackan inför Räkmackans dag. Det blev slutligen Arlanda som tog hem segern. Den bästa räkmackan kom enligt juryn från restaurang Eatery i Terminal 5 på Arlanda och det som avgjorde var dels kvalitén, brödet och smaken i förhållande till priset.

Veckans reflektion

Utvecklingen med ställplatser på trevliga gårdar, med till exempel naturupplevelser och god mat, det gillar vi! Ställplatsen på Siggesta gård vill vi gärna testa. Och varför inte en räkmacka på Arlanda vid tillfälle?

Missade du förra veckans resenyheter? Läs Bästa flygbolag och bästa svenska ställplats

Prenumerera på vårt nyhetsbrev