Meny Stäng

Bästa flygbolag och bästa svenska ställplats

Annons

Då var det ny vecka igen och vi kör resenyheter här på FREEDOMtravel, som vanligt på måndagar. Idag handlar det både om husbilar och om flyg – och om den rekordsommar flera svenska destintioner har upplevt. Vi passar på att önska en fin vecka!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Försäljningen av husbilar och husvagnar i nivå med förväntat

September månads nyregistreringar av husvagnar och husbilar är ungefär i nivå med förväntat. Branschen har under hela året brottats med leveransförseningar på grund ac materialbrist hos underleverantörer, en effekt av pandemin och kriget i Ukraina. Trots det ligger nivåerna ungefär i nivå med försäljningen 2019 och 2020. Under september månad 2022 registrerades 253 husvagnar och 257 husbilar.

Ny direktlinje från Landvetter till Rom

Wizz Air fortsätter expandera i Sverige och lanserar nu ytterligare en direktlinje från Göteborg Landvetter Airport i samband med sommarprogrammet 2023. Från slutet av våren kan man flyga direkt mellan västra Sverige och Rom. Med start den 30 april 2023, kommer Wizz Air att flyga två gånger i veckan på onsdagar och söndagar, året runt, med en Airbus 321 Neo.

Norwegian vinner pris för Bästa Flygbolag i Europa på Danish Travel Awards

Norwegian har röstats fram som Bästa Flygbolag i Europa i Danish Travel Awards som är den mest prestigefyllda utmärkelsen för resebranschen i Danmark. Norwegian tillhör de bästa flygbolagen i Europa när det gäller att undvika inställda avgångar. Under 2022 – som dessutom har varit ett mycket krävande år för flygbranschen – har bolaget genomfört nästintill 100 procent av de schemalagda flygningarna.

Rekordsommar för flera svenska destinationer

Flera svenska destinationer rapporterar om en rekordsommar. Här är några exempel utifrån veckans pressmeddelanden:

  • Höga Kusten ökade, under årets första åtta månader, med 12 procent jämfört med året innan.
  • Göta Kanal-kryssningar med Stromma visade en stark ökning jämfört med innan pandemin, och sommaren blev bolagets bästa någonsin.
  • Jönköpings län slog rekord i antal gästnätter under sommaren. 888 000 gästnätter innebär en ökning på 18 procent jämfört med 2021.
  • Kolmården hade 615 333 gäster under sommaren, vilket är en ökning på 28 procent jämfört med förra sommaren.
  • Linköping hade 210 227 gästnätterunder sommaren, vilket motsvarar en tillväxt på 9 procent jämfört med förra sommaren.
  • Trelleborg kallar 2022 för rekordår. Antalet gästnätter efter årets första åtta månader är 3,1 procent fler än hela 2021 samlat. 
Gislövs hamn i Trelleborg

Sveriges bästa ställplats utsedd

Läsarna har röstat fram årets bästa ställplats i en tävling som anordnas av tidningen Husbil & Husvagn. Vindhaga ställplats i Blekinge län vinner utmärkelsen Årets ställplats 2022. Vinnaren bjuder på stora platser, god kommunikation – och dessutom är det härligt välstädat. Årets 5-i-topp:

  1. Vindhaga ställplats, Blekinge län
  2. Bauergården, Jönköpings län
  3. Fotö ställplats, Västra Götalands län
  4. Stocka ställplats, Gävleborgs län
  5. Sagaliden, Gävleborgs län

Veckans reflektion

Spännande att se de vinnande ställplatserna! Vi håller med om att Bauergården och ställplatsen på Fotö är fina och trevliga. De andra har vi kvar att besöka.

Missade du förra resenyheterna? Läs Heta resmål, trendiga storstäder och ny söktjänst för resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev