Meny Stäng

Heta resmål, trendiga storstäder och ny söktjänst för resor

Då var det måndag igen, vilket betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Denna vecka handlar det bland annat om höstresmål och trendiga storstäder för höstresan. Har du några resplaner denna höst?

Hit reser svenskar hösten 2022

När temperaturen faller är det många som vill ut och resa och Norwegian har tagit fram en lista på de mest populära destinationerna under hösten 2022. Storbritannien, Spanien och Frankrike lockar mest. Här är höstens mest populära destinationer bland svenska resenärer:

  1. London
  2. Malaga
  3. Alicante
  4. Barcelona
  5. Nice

Europeiska storstäder trendar inför höstlovet

Kanarieöarna och Thailand står orubbade i toppen för populära resmål under höstlovet 2022. Bland klassiska sol- och baddestinationer finns även en storstadslängtan bland svenska resenärer – där bland andra Barcelona, London, Paris, Wien, Berlin och Gdansk klättrar uppåt på listan, enligt ny resestatistik från Ticket. De mest populära resmålen under höstlovet 2022 är:

  1. Gran Canaria
  2. Bangkok
  3. London
  4. Teneriffa
  5. Malaga

Ny tjänst femdubblade trafiken – nu utmanar Avionero resejättarna

Uppstickaren Avionero i Malmö har sedan lanseringen av sin nya onlinetjänst för att hitta de bästa resorna tagit upp kampen med branschens jätteföretag. På ett halvår har Avionero femdubblat antalet besök på sin sajt, som hjälper resenärer att hitta alla delar av resan – flyg, hotell och upplevelser – i en och samma sökning. Avionero bygger på en egenutvecklad AI som inte låser sig till tidpunkt, resmål och prisnivå, utan tar lika mycket hänsyn till önskemål om temperatur, upplevelser och många andra faktorer.

Anton Tyulenev och Lars Kristensson, grundare av Avionero

Storsatsning på mat- och dryck på Arlanda och Landvetter

Swedavia fortsätter att utveckla serviceutbudet på Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport. Den nya marknadsplatsen öppnar med start 2023 på Arlanda och är en av de största satsningarna någonsin på mat- och dryck på flygplatsen. I och med satsningen kommer Swedavias samarbetspartner SSP lansera ett 20-tal helt nya och välkända koncept för mat- och dryck. På Landvetter öppnar hamburgerrestaurangen Bastard Burgers och ett nytt cafékoncept som heter Fika.

Ny direktlinje från Arlanda till Innsbruck under vintersäsongen

Eurowings fortsätter sin expansion i Sverige och på Stockholm Arlanda Airport. I samband med vinterprogrammet adderar bolaget nu en direktlinje till Innsbruck, ofta refererad till som Alpernas huvudstad med närhet till skidåkning i nio olika skidsystem såsom St Anton och Ischgl i Österrike, Cortina och Dolomiterna i Italien och St Moritz i Schweiz. Mellan den 14 januari och 25 mars 2023 trafikerar Eurowings Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Innsbruck Airport (INN) med en veckovis avgång på lördagar.

Dags för Seniormässan i Stockholm 4-6 oktober

Den 4-6 oktober är det dags för Seniormässan på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mässan har öppet alla dagar 10-16 och samlar utställare inom vitt skilda områden såsom hälsa, resor, ekonomi och allt möjligt annat. Det finns också ett digert föreläsningsprogram samt chans att delta i olika tävlingar och utlottningar.

Seniormässan
Leon Giannaridis, projektledare Seniormässan

Veckans reflektion

Söktjänsten Avionero verkar spännande! Vi testade att göra en sökning och gillar idén. Har du provat? För övrigt laddar vi för Seniormässan nu. Ses vi kanske där?

Missade du förra resenyheterna? Läs Matfestivaler i Kroatien, turismpris och sagojul

Prenumerera på vårt nyhetsbrev