Meny Stäng

Hängmattehotell och världens längsta hängbro

Annons

Då var det måndag igen och dags för resenyheter. Denna vecka är det en hel rad spännande nyheter! Vad sägs om Sveriges första hängmattehotell och premiär för världens längsta hängbro för fotgängare? Dessutom har en ny bok släppts, som handlar om hur vi kan resa mer hållbart.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Boksläpp: Den första boken för hållbar turism

Nyligen lanseras boken Resenärens makt – turism som när och tär. Det är den första svenska boken som riktar sig till resenärer som vill bidra till en mer positiv och hållbar turism genom att använda sin makt och göra aktiva val inför, under och efter resor. Boken behandlar ämnen såsom makt, värderingar, boende, mat, transporter, djur, miljö, alkohol och genus.

”Jag är övertygad om att människor vill göra goda avtryck”, säger författaren Linda Vismer, som hoppas att boken ska bidra med kunskap och verktyg för detta. Du hittar boken i författarens shop (med rabattkoden ”Freedom15” ges 15 % rabatt!) samt i bokhandlar på nätet.

Världens längsta hängbro för fotgängare öppnar i Tjeckien

En rekordlång hängbro öppnades den 13 maj i nordöstra Tjeckien mellan krönen av berget Kralicky Snezník, och erbjuder spektakulära vyer för vandrare. ”Skybridge 721” är nu världens längsta hängbro för fotgängare, och sträcker sig 721 meter. Bron byggdes nära en 55 meter hög utsiktsplattform varifrån du kan glida ner på en 100 meter lång rutschkana. Den nya hängbron slår det tidigare rekordet, en 516 meter lång hängbro nära den portugisiska staden Arouca.

Efterfrågan på sommarresor är högre än innan pandemin

Nu bokas fler resor inför sommaren än innan pandemin. Bokningsläget är 20 procent högre än 2019, enligt färsk statistik från resebyrån Ticket. Det är uteslutande sol- och badresmål i Medelhavet som bokas i år, och de fyra mest populära resmålen ligger alla i Spanien. Många länder har tagit bort eller förenklat regler i samband med pandemin, men man måste fortfarande kolla upp vad som gäller i det land man planerar att besöka. 5 i topp resmål inför sommaren 2022:

  1. Malaga, Spanien
  2. Mallorca, Spanien
  3. Barcelona, Spanien
  4. Alicante, Spanien
  5. Split, Kroatien

Premiär för direktflyg från Luleå till London i vinter

Med start 9 december 2022 kommer SAS att flyga direkt mellan Luleå och London. Direktflyget kommer att gå till och från Heathrow måndag och fredag varje vecka fram till 13 mars 2023.

Camping går som tåget – rekordkvartal för Skandinaviens största campingkedja

Kurvorna pekar spikrakt uppåt för campingkedjan First Camp. Omsättningen har ökat från 120 miljoner 2017 till att nu nå över 1 miljard kronor. Bokningsläget inför årets högsäsong ligger cirka 20 procent upp jämfört med samma tidpunkt förra året. Nu storsatsar First Camp med ett fullmatat schema för Yessis barnklubb, träningsevenemang och kvällsunderhållning under sommaren. Totalt kommer över 10 000 aktiviteter att erbjudas på First Camps destinationer i sommar. 

First Camp Moraparken

Sveriges första hängmattehotell öppnar

Havrevretens Gård utanför Trosa utökar sin glamping med en hängmatteupplevelse utöver det vanliga. Den 10 juni 2022 invigs Havrevretens Hängmattehotell, där du bokar en hängmatta och sover utomhus i det fria. Till hängmattorna ingår sovsäck, lakan, kudde, myggnät och handduk samt regnskydd. Vid gården finns matservering och toalett samt tillgång till skogsbastu, den klara Gisesjön och aktiviteter såsom bush craft, MTBcyklar, utflykt med häst och vagn samt massage.

Veckans reflektion

Stort GRATTIS till vår resebloggkollega Linda Vismer (från resamedvetet.se) som gett ut en verkligt viktig bok!

Missade du förra resenyheterna? Läs Forskningsresultat, svenska evenemang och exotiska resmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev