Meny Stäng

Halloweensatsning och Minihusbil med panoramaglastak

Annons

Det börjar bli höst, vilket märks bland pressmeddelandena. I ett av dem kunde vi läsa om förberedelser för Halloween och i ett annat om extratåg inför julhelgerna. I veckans resenyheter kan vi också berätta om en ny minihusbil med minikök, panoramaglastak och fristående tältlösning.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Kolmården storsatsar på årets Halloween

Den 17 oktober öppnar Halloween på Kolmården för nionde året i rad. I år storsatsar parken och bjuder besökarna på fyra nya Halloweenmiljöer, fler väsen som stryker runt i parken och två helt nya skräckupplevelser för de allra modigaste besökarna – Ondskans Labyrint och Hämnden. Biljetterna släpps den 1 september och måste förbokas online. Det finns endast ett begränsat antal platser per dag för att säkerställa distanshållning i parken.

Kolmården halloween

Nya Caddy California med minikök, panoramaglastak och ny tältlösning

Volkswagen Transportbilar visar nu upp den nya Caddy California för första gången. Modellen är nydesignad från grunden med sin bas i den helt nya Caddy generation 5. En ny unik detalj är den utdragbara köksenheten som gör att modellen klassas som husbil. Från bakluckan drar man ut enheten som innehåller spis och förvaring för köksutrustning.  Ett nytt tillval till Caddy 5 och nya Caddy California är ett stort panoramaglastak. Den nya större tältlösningen gör bilen till en campingbil för hela familjen.

Caddy California

Fler nattåg till Jämtland vid jul- och nyårshelgen

Stor efterfrågan på tågresor till fjällen gör att Snälltåget sätter in fler nattåg till Åre under jul-, nyårs- och trettonhelgen. ”Flera av våra nattåg till Åre är redan slutsålda och vi har därför bestämt oss för att öka kapaciteten genom att sätta in fler avgångar mellan Malmö och Åre”, säger Marco Andersson, marknadschef för Snälltåget. Från Malmö till Åre blir det fyra nya avgångar 19/12, 26/12, 2/1 och 9/1 och från Åre till Malmö 20/12, 27/12, 3/1 och 10/1. Tågen kommer även stanna i Lund och Hässleholm och går därefter direkt till Åre och Duved.

Campinganläggning växer fram utanför Hemavan

I Umfors utanför Hemavan växer en campinganläggning med 84 platser för husvagnar och husbilar fram. Campingen ligger vackert och anläggningen är utrustad med teknik för högsta service och energieffektivitet. Umfors Camping är en satsning som genomförs av paret Anna och Ludvig Segerstedt som sedan många år bedrivit gränshandel med butik i Umfors. ”Vi räknar med att allt är klart i slutet av september. Eftersom norska marknaden är viktig för oss hoppas vi att pandemin klingar ut så att folk fritt kan färdas över gränsen igen”, säger Ludvig Segerstedt.

Den finska resemässan Matka flyttas från januari till maj 2021

Matka Nordic Travel Fair, norra Europas största resemässa, skulle ha arrangerats i januari 2021 men skjuts upp till maj. På grund av coronaläget och rådande regler bedömer man att det inte går att skapa ett internationellt coronasäkert evenemang redan i januari. Nytt datum för mässan blir den 19-23 maj 2021.

Indonesien Matka

Veckans reflektion

Det är kul med kreativa lösningar för olika campingfordon. För egen del skulle vi nog tycka att det är svårt att rymmas i något som är mindre än en plåtis, men det ska ju finnas något för alla. Caddy California känns kanske som en blandning mellan husbilsliv och tältliv.

Missade du förra resenyheterna? Läs Snabb färja till Tyskland och studie om smitta på flygplan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev