Meny Stäng

Silvermeny, glassmaker och hit reser svenskarna för maten

Annons

Måndagar betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Sam vanligt har vi djupdykt i veckans skörd av pressmeddelanden, och denna vecka handlar det bland annat en del om mat. Mat är ju ofta en viktig del av resandet, eller hur?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Svenska Kocklandslagets silvermeny på Viking Cinderella i vår

Den 12 februari var det premiär för Svenska Kocklandslagets prisvinnande trerättersmeny ombord på Östersjökryssaren Viking Cinderella. Genom samarbetet mellan Viking Line och landslaget blir det nu möjligt för en bredare publik att smaka på silvermenyn från VM i Luxemburg. Cinderella går varje kväll från Stadsgårdskajen i Stockholm till Mariehamn och tillbaka. Menyn består av förrätt med gös, huvudrätt med ankbröst och en äppeldessert och serveras dagligen 12 februari – 13 maj 2023.

Tre nya kulglassmaker från SIA Glass

Inför årets glassbarssäsong presenterar SIA Glass tre nya kulglassmaker: Popcorn BryntSmör med stark biokänsla, uppdaterade klassikern Salt Knäck och en genialisk smakkombo – Krossad Choklad. Som alltid görs gräddglassen med svensk färsk grädde från halländska gårdar, däribland Berte Gård som är en del av Bertegruppens ekosystem tillsammans med SIA Glass och Berte Qvarn.

Hit reser svenskarna på Alla Hjärtans Dag

Alla hjärtans dag, årets högtid för romantikern, står för dörren. Många av Europas vackra storstäder passar utmärkt till att fira alla hjärtans dag tillsammans med någon man håller kär. London, Paris och Barcelona är de mest populära resmålen, som alla ligger på bekvämt avstånd för en långhelg. Hit reser svenskarna under alla hjärtans dag, enligt Ticket:

  1. London
  2. Paris
  3. Barcelona
  4. Berlin
  5. Milano
Saint Martin-kanalen i Paris, Frankrike

Ryanair lanserar två nya flyglinjer från Arlanda

Ryanair fortsätter att utveckla trafiken på Stockholm Arlanda Airport. Nu adderas ytterligare två flyglinjer och ett nytt flygplan, samtidigt som befintliga flyglinjer får utökade tidtabeller inför sommarsäsongen. Med dessa har åtta nya flyglinjer startat sedan oktober 2022 och totalt kommer Ryanair nu att trafikera 45 linjer till och från Arlanda. Av de åtta nya rutterna 2022–2023 är Birmingham, Malta, Pisa, Turin, Tuzla och Valencia redan i trafik medan två nya flyglinjer premiärflyger i vår och sommar:

  • Arlanda – Dublin startar den 26 mars
  • Arlanda – Porto startar den 4 juni
Ryanair, foto: Piotr Mitelski

Hit vill svenskarna resa för maten

När svenskar väljer vilket land de vill åka till för matens skull, ligger Italien, Grekland och Thailand i toppen, det visar en ny undersökning från HelloFresh och YouGov. Men med höga kostnader kan en utlandsresa kännas avlägsen. Nu lanserar HelloFresh konceptet “Världens kök”, som består av recept i premiumkategorin som låter svenskar prova nya och spännande recept från runtom i världen. Hit vill svenskarna resa för matens skull:

  1. Italien
  2. Grekland, Thailand
  3. Spanien
  4. Frankrike
  5. USA, Japan

Nordiska museet firar 150 år med jubileumsevenemang 

I år fyller Nordiska museet 150 år och firar med jubileumsvisningar, konserter, evenemang med extra allt och jubileumskort med entré till museets fem besöksmål: Nordiska museet på Djurgården, Julita gård och trädgårdar, Tyresö slott och park, Svindersvik sommarnöje och Härkeberga kaplansgård. Under Kulturnatt Stockholm den 22 april pågår festligheter ända fram till midnatt med fri entré. Jubileumsprogrammet publiceras allt eftersom på nordiskamuseet.se.

veckans reflektion

Vart vi helst reser för maten? För oss kommer Frankrike högt upp på listan. Vi älskar också maten i länder med meze och andra typer av smårätter, som exempelvis Turkiet och Cypern. När det kommer till asiatisk mat är Vietnam en favorit.

Missade du förra resenyheterna? Läs Gasdrift för husbilar, igloo-boende och rooftop pool

Prenumerera på vårt nyhetsbrev