Meny Stäng

Campingtrend, glassfrossa och 150-årsjubileum med smakfest

Annons

Att camping har blivit hett visste vi kanske, och nu bekräftas det igen. Veckans övriga resenyheter handlar om ställplatser i Trelleborg, Kinda kanals 150-årsjubileum och en glassmak som tog slut innan någon hann blinka. Bland annat.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Starkt positiv trend för Sveriges campingplatser

Sveriges campingplatser klarade 2020 bra jämfört med många andra inom svensk turism. Det visar årets statistik från SCB när branschorganisationen SCR Svensk Camping summerar 2020. Corona-krisen slog olika hårt mot olika destinationer. Totalt minskade antalet gästnätter på camping med 24 procent jämfört med 2019, medan övrig turism minskade 36 procent. Överlag har krisen medfört ett ökat intresse för camping och utomhusupplevelser. Inför 2021 har trenden förstärkts ytterligare och bokningsläget är på många håll mycket bra.

Foto: SCR Svensk Camping / Anna Hult

Avtal klart om ställplatsområdet vid gamla Dux i Trelleborg

Enligt avtal kommer Trelleborgs strand AB att arrendera ställplatsområdet i Trelleborg från den 1 maj 2021 till 31 december 2025, med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år. Flytt av ställplatsen från området vid den gamla småbåtshamnen föranleds av Trelleborgs utbyggnadsplaner. ”Den tidigare ställplatsen har haft stor beläggning under säsong, så för kommunen känns det positivt att nu kunna erbjuda en ställplats med högre standard och närmre centrum”, berättar Mårten Olsson, chef på tillväxtavdelningen på Trelleborgs kommun.

Kinda kanal 150-årsjubilerar med nya smakupplevelser

Närproducerad glass, öl och marmelad. Det är några av de nya produkterna som kommit fram då Kinda kanal bjuder in till 150-års-jubileum i samarbete med lokala matproducenter. Dessa produkter, samt matsafari och specialframtagna menyer kommer besökarna kunna avnjuta på flera platser längs kanalen under sommaren. Kinda kanals 150-årsjubileum pågår hela året med fokus under sommarsäsongen.

Rimforsa strand, foto: Visit Linköping & Co AB

Nya flyglinjer från Malmö med Ryanair och Wizz air

Både Ryanair och Wizz Air utökar destinationsutbudet från Malmö Airport med nya flyglinjer till Balkanhalvön. Ryanir återupptar, efter ett uppehåll, linjer till Krakow och Stockholm. Wizz Air flyger redan till fyra länder på Balkanhalvön. De både bolagen utökar nu med följande linjer:

  • Wizz Air kommer att trafikera Malmö – Banja Luka, Bosnien Hercegovina två gånger i veckan, med start den 25 juni 2021.
  • Ryanair kommer att trafikera Malmö – Zagreb, Kroatien  två gånger i veckan, med start i september 2021.

Större intresse bland glassälskare än beräknat

Med start 2021 lanserade Lejonet & Björnen en ny serie med limiterade smaker. Först ut var Gin & Tonic-glassen, som gjordes i samarbete med Lydén Distillery och Ekobryggeriet. Mottagandet överträffade alla förväntningar och volymen som skulle stilla glassälskarnas behov under tre månader sålde slut på mindre än tre veckor. För att ge fler chans att smaka den unika glassen har man beslutat att tillverka en andra omgång. Produktionen startar vecka 25 och når svenska butiker därefter.

Veckans reflektion

Camping-, husbils- och husvagnsbranschen har verkligen ett uppsving nu. Vi hör nästan varje dag om husbilsförsäljare som har sålt slut alla husbilar eller privatpersoner som ”blivit med husbil”. Tänk att en pandemi skulle hjälpa oss svenskar att återupptäcka camping, natur och näräventyr!

Missade du förra resenyheterna? Läs Öppnande nöjesparker, tågluffarkort och campingrekord

Prenumerera på vårt nyhetsbrev