Meny Stäng

Öppnande nöjesparker, tågluffarkort och campingrekord

Annons

Sveriges nöjesparker öppnar, SJ lanserar nytt tågluffarkort och campingbranschen upplever rekordsiffror. Det är några av resenyheterna denna måndag. För du vet väl att vi kör resenyheter på måndagar (förutom när vi är på alltför intensiva resor)?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sveriges nöjesparker öppnar

Regeringen har meddelat att man lättar på restriktionerna för tivolinöjen från den 1 juni, med max en gäst per 20 kvadratmeter. I samband med detta kom en rad pressmeddelanden från olika nöjesparker om öppnandet.

  • Gröna Lund öppnar den 2 juni med den nya berg- och dalbanan Monster, nya matupplevelser och nya New York-inspirerade miljöer.
  • Furuvik öppnade den 13 maj, och hela tivoliområdet den 1 juni. Årets nyhet är en ny äventyrsbana med utmaningar för hela familjen.
  • Skara sommarland öppnar den 5 juni och välkomnar gäster till bad, karuseller och härliga sommardagar.
  • Bamses värld på Kolmården öppnar den 1 juni med karuseller, spel och Wildfire, berg- och dalbanan i trä.
  • Parken Zoo öppnade den 13 maj, med anpassningar för coronasäkra besök.

SJ lanserar nytt tågluffarkort för sommaren 2021

Ett nytt tågluffarkort från SJ gör det enklare att semestra klimatsmart och upptäcka mer av Sverige i sommar. Tågluffarkortet gäller för obegränsat resande under 7, 15 eller 30 dagar och är giltigt under perioden 14 juni – 15 augusti. Kortet är personligt och gäller för resor i 2 klass på dagtåg samt i 2 klass sittplats på nattågen. SJs Tågluffarkort Sverige kan köpas på sj.se i SJs app under fliken Pendlarbiljetter, hos SJ Lounge, SJ Kundservice samt SJs återförsäljare.

TUI:s första flyg till Medelhavet har lyft

Den 10 maj gick TUIs första flyg för i år till medelhavet och Cypern. Östra medelhavet, med de grekiska öarna och Cypern är de mest populära destinationerna för svenskarna i sommar.  Resandet genomförs just nu med negativa PCR-test. Från slutet av juni förväntas resenärer även kunna resa med EUs nya vaccinintyg. Däremot kan länder komma att välkomna vaccinerade resenärer, utan att testas, tidigare än så.

Rekordsiffror för camping och First Camp

Inför campingsommaren 2021 visar bokningsläget rekordsiffror. Årets första större campinghelg, påsken, var den bästa någonsin för First Camp och logiomsättningen ökade med 17 procent jämfört med påsken 2019, vilket var en rekordpåsk och före pandemin. Bokningsläget för juli är i nuläget cirka 10 procent bättre än vid motsvarande tidpunkt 2019. Topp 5-listan för de mest bokade First Camp-destinationerna just nu för sommaren 2021:

  1. First Camp Åhus – Kristianstad
  2. First Camp Tylösand – Halmstad
  3. First Camp Solvik – Kungshamn
  4. First Camp Råå Vallar – Helsingborg
  5. First Camp Hagön – Halmstad
Campingen på destinationen Solvik-Kungshamn, foto: First Camp

Viking Line lanserar kryssningar till Österlen i sommar

I sommar erbjuder Viking Line för första gången Österlenkryssningar från Stockholm. På grund av rådande danska pandemirestriktioner byter rederiet ut Bornholm mot Österlen på två av sina sedan tidigare inplanerade Östersjökryssningar. Kryssningarna som kombinerar destinationerna Ystad och Visby avgår den 6 och 20 juni med biljettsläpp idag den 14 maj 2021.

Ystad hamn, foto: Ystad kommun / Jenny Brandt

SAS startar en ny flyglinje mellan Luleå och London i december

SAS etablerar ny flyglinje mellan London och Luleå under vintersäsongen 2021/2022. I december 2021 är det premiär för den reguljära direktlinjen mellan Heathrow i London och Luleå Airport med avgångar fredagar och måndagar fram till mars.

Veckans reflektion

Det finns mer och mer optimism när det gäller resor och semester, och det är roligt. Det gäller förstås att orka vara försiktiga ett tag till, men om vi klarar det ska det nog kunna bli en fin sommar!

Missade du förra resenyheterna? Läs Kryssningar, skärgårdsturer och fler resebokningar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev