Meny Stäng

FREEDOMtravel ska ge ut ett magasin i sommar

Breaking news! Eller haha, kanske inte på den nivån, men det är i alla fall roligt att få berätta. I sommar ska vi ge ut ett magasin! Efter 12 år som blogg kommer det komma ut en fysisk tidskrift. Det känns jätteroligt, och puh vad vi sliter!

Magasinet FREEDOMtravel

Magasinet FREEDOMtravel kommer komma ut veckan efter midsommar. Magasinet delas ut tillsammans med tidningen ”Husbil och Husvagn på väg” och distribueras i 100 000 exemplar, till 600 campingar, mellan Mora och Ystad. På dessa campingar kommer tidskriften finnas gratis att hämta, i receptionerna.

Varför ett magasin?

Svaret på frågan om varför vi ger ut ett magasin är framför allt att det känns roligt och som ”nästa steg”. Samtidigt hoppas vi att magasinet kan ge vår blogg mer synlighet, fler läsare och kanske också potentiellt nya samarbetspartners. Självklart kostar det en hel del pengar (6-siffrigt belopp) att ge ut en tidskrift, så även om vi säljer annonsplatser så är det inget vi i slutändan kommer tjäna pengar på.

FREEDOMtravel reseblogg med massor av resmål

Vad ska magasinet handla om?

I magasinet kommer vi dela med oss av restips, både för Sverige och Europa. Det blir också en del andra inslag kring det mobila livet. Det kommer bli cirka 50 procent redaktionellt material och 50 procent annonser, vilket är en ganska hög andel redaktionellt för den här typen av gratistidskrift. Vi vill ju att den ska kännas läsvärd!

Ramunderberget i Söderköping

Hur får vi det att hända?

Vi är tre personer som jobbar med magasinet just nu: vi två och Peters bror Micke. Micke har arbetat som annonssäljare hela sitt liv, framför allt åt tidningen Vi i Villa, där han var toppsäljare under 2000-talet. Som nybliven pensionär var han sugen på att ta tag i något nytt, vilket han gör genom sitt företag Tjälldén-gruppen. Det är alltså han som arbetar med annonsförsäljningen i magasinet – samt här på bloggen, vilket du kanske noterat.

Vi, Peter och Helena, jobbar med det redaktionella innehållet, det vill säga texter, bilder, planering och allting runt detta. Det är en hel del jobb och det var riktigt tur att den här Kristi Himmelsfärdshelgen dök upp. I flera dagar har vi nu stått still på ställplatsen i fina Gränna och bara jobbat, jobbat och jobbat …

Peter vid sin ”arbetsplats” i husbilen
Jag (Helena) jobbar gärna i husbilssängen

Gilar du också att ge dig in i nya galna projekt? Har du varit med om att ge ut en tidskrift någon gång? Har du kanske jobbat i den branschen? Berätta gärna om dina erfarenheter!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev