Meny Stäng

Campingrekord, flyg till Phuket och slopat munskyddskrav

Annons

Vi har precis kommit hem från en helt fantastisk resa i Turkiet, och vi fortsätter rapportera från resan under veckan som kommer. Men först blir det resenyheter. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Rekordmånga svenska gäster på Sveriges campingplatser under sommaren

Nya siffror från SCB/Tillväxtverket visar på en rekordstark sommar för Sveriges campingar. Under juni-augusti hade Sveriges campingplatser 10,9 miljoner gästnätter, en ökning med 20 procent jämfört med 2020. De svenska gästnätterna ökade med 9 procent jämfört med 2019. Det innebär att det var fler svenska gäster på Sveriges campingar under sommaren 2021, än innan pandemin. Logiintäkterna uppgick under samma period till 1,5 miljarder SEK, en ökning med 24 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Foto: SCR Svensk Camping / Anna Hult

Sommarturismen når nytt “all time high” i Höga Kusten

Juli var en rekordmånad för de kommersiella gästnätterna i Höga Kusten. Destinationen noterar totalt 359 619 kommersiella gästnätter för juni-augusti, vilket är nytt all time high. Sett över sommarperioden visar de preliminära siffrorna för camping, hotell, stugor och vandrarhem på en ökning på 11 procent mot 2019 års siffror.

Fikastund på Skuleberget, foto: Peder Sundström

Norwegian slopar munskyddskrav på flygningar i Skandinavien

Från och med måndagen den 18 oktober är det inte längre ett krav att bära munskydd på Norwegians flygningar inom och mellan länderna i Skandinavien. Detta tack vare den allt lägre smittorisken och myndigheternas hävning av restriktionerna i Skandinavien. Norwegian behåller kravet för munskydd på flygningar till övriga europeiska destinationer. Passagerare uppmanas att vara uppmärksamma på att det fortsatt är krav på munskydd vid de flesta nordiska och europeiska flygplatser.

Norwegian

Thai Airways återstartar direktlinjen till Phuket

Det thailändska flygbolaget Thai Airways ser en ökad efterfrågan och återstartar trafiken på Stockholm Arlanda Airport till Phuket. Samtidigt ökar man antalet avgångar till huvudstaden Bangkok inför vintern. Thai Airways flyger i dagsläget till Bangkok och i november återstartar man nu också trafiken till populära Phuket.

  • Direktlinjen Stockholm Arlanda – Bangkok Suvarnabhumi trafikeras 2 ggr/vecka på tisdagar och torsdagar.
  • Med start den 6 nov: Direktlinjen Stockholm Arlanda – Phuket International Airport trafikeras 1 gång/vecka på lördagar.

Isländska PLAY startar direktlinje från Landvetter till Reykjavik

Det nya isländska lågprisbolaget PLAY etablerar sig för första gången på den svenska marknaden med en direktlinje från Göteborg Landvetter Airport till den isländska huvudstaden Reykjavik. Det nystartade isländska lågkostnadsbolaget började flyga sommaren 2021 och linjen mellan Göteborg och Reykjavik blir den första linjen som PLAY startar i Sverige. Rutten lanseras den 20 maj och kommer att trafikeras två gånger per vecka under sommaren. Flygplanstyp är Airbus A321Neo.

Intresset för höstlovsresor har ökat med 40 procent

Flygresor.se har tagit fram en lista av de mest sökta länderna under höstlovet. Höstlovet är i år den 1 november till och med 5 november. Sökningarna har ökat med 40 procent till höstlovet jämfört med sökningar till förra året. Listan toppas av:

  1. Spanien
  2. Turkiet
  3. Portugal
  4. Tyskland
  5. Förenade Arabemiraterna
Torre del mar

Veckans reflektion

Det är inte förvånande att camping och svenska destinationer slagit rekord, med tanke på hur svemestrandet ökat. Vi tror att intresset för Sverige kan hålla i sig – parallellt med ett ökat utlandsresande.

Missade du förra resenyheterna? Läs Sommarrekord, medlemsrekord och sagojul

Prenumerera på vårt nyhetsbrev