Meny Stäng

Långweekend för husbilister och flygande start för Air Gotland

Annons

Då var det dags för resenyheter igen! Denna vecka handlar flera av nyheterna om husbilar, på olika sätt. Man märker att camping, svemester, och även båtliv, är populärt i år. Dessutom rapporterar AirGotland en flygande start.

Svenska Kocklandslagets OS-meny serveras på Viking Cinderella

Torsdag den 20 augusti avgick höstens första Östersjökryssning med Viking Cinderella från Stadsgårdskajen i Stockholm. Samma kväll var det premiär för Svenska Kocklandslagets OS-meny som serveras i à la carte-restaurangen ombord. Menyn som gav landslaget olympiskt silver för ett halvår sedan erbjuds därmed för första gången för allmänheten. Nytt för hösten är också en helt ny vilt- och skaldjursbuffé. Vi berättade om premiärturen igår: Kryssning med Viking Line i coronatider.

Svenska kocklandslaget

Hobby Fritid bjuder in till långweekend när Elmia ställer in

Årets husvagnsmässa på Elmia är inställd, men på Hobby Fritid i Tenhult är förberedelserna i full gång inför ”mässdagarna” 9-13 september. ”Vi har skapat ett riktigt bra program på hemmaplan med modellnyheter, stor outlet, tekniker som bjuder på smarta tips, aktiviteter för både barn och vuxna och tända grillar”, berättar Niklas Dahlin, försäljningschef för Hobby Fritid i Tenhult. Under ”Långweekend på Hobby Fritid” följs Folkhälsomyndighetens allmänna råd och föreskrifter för att förhindra smittspridning.

Nya regler kan mildra husbilsskatten

Regeringen vill nu göra reglerna för att ställa av husbilar mer flexibla. Detta rapporterar flera medier. För närvarande gäller att en husbil som ställs av är skattepliktig även under den avställda perioden om den är 15 dagar eller kortare. Enligt det nya förslaget ska de 15 dagarna kortas till fyra. Bakgrunden till förslaget är den kraftiga skattehöjningen som skedde i samband med Bonus Malus-systemet, och den massiva kritik som detta förde med sig. Enligt Husvagnsbranschens riksförbund är förändringen inte tillräcklig.

Husbilar

Vincents Husbil & Husvagn inleder samarbete med Mekonomen Katrineholm

Vincents Husbil & Husvagn i Varberg satsar vidare på sitt koncept med att sälja husbilar och husvagnar på uppdrag av fordonets ägare. Nu utvidgar Vincents sitt landsomfattande samarbete med Mekonomen med ytterligare ett Vincent Service Center i Katrineholm. ”För varje nytt Vincents Service Center som vi öppnar hos Mekonomen så känner vi mer och mer att samarbetet med Mekonomen verkligen har stor potential”, säger Vincents Schaffler. Sedan tidigare finns samarbeten i Moränen i Malmö, Haninge i Stockholm och Marieberg i Örebro.

Flygande start för Air Gotland

Det nystartade gotländska flygbolaget AirGotland hade sin trafikstart den 13 augusti. Kundmottagandet har varit över alla förväntningar och bokningstrycket gjorde att webben kraschade en kort stund dagen efter lanseringen av airgotland.se. ”Succé! Det finns inget annat sätt att uttrycka det”, säger Tiina Mykkänen, VD på AirGotland. Nu ger AirGotland också sina resenärer möjlighet att minska utsläppen från sina resor genom att boka ”gröna flygbiljetter”, för bioflygbränsle. 

Gotland

Veckans reflektion

Det är ”trögare” med resenyheter i år än vanligt. Det vill säga färre pressmeddelanden landar i vår inbox. Däremot känns det som att en högre procent än vanligt handlar om husbilsliv eller camping.

Missade du förra resenyheterna? Läs Covid Care, gratis munskydd och fortsatt tufft för branschen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev