Meny Stäng

5-stjärnig camping, nya flyglinjer och vaccinationsintyg

Annons

Måndag och resenyheter! Just nu känns det som att det kommer mer och mer resenyheter varje vecka. Denna vecka var det fullt av pressmeddelanden i min inkorg och det vara bara att välja och vraka. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sverige har fått en ny femstjärnig campingplats

Standarden på Sveriges campingplatser fortsätter att förbättras. Det konstaterar branschorganisationen SCR Svensk Camping i samband med att de släpper resultatet av 2021-års klassificering för alla 202 kvalitetsgranskade campingplatser i Sverige. En ny femstjärnig och tre nya fyrstjärniga anläggningar finns på listan.

  • Ny 5-stjärnig camping: Leksand Strand i Dalarna
  • Nya 4-stjärniga campingar: Gekåsbyn Ullared i Halland, Jogersö camping i Södermanland och Bingsmarkens camping i Skåne.
Leksand Strand i Dalarna, foto: SCR

First Camp förvärvar Boden Camping & Bad

First Camp fortsätter hålla ett högt förvärvstempo och offentliggör nu att bolaget förvärvat Boden Camping & Bad i Norrbotten. Detta blir kedjans 46:e destination i Skandinavien. Boden Camping & Bad är vackert belägen vid sjön Bodträsket, på gångavstånd från centrala Boden, och har 505 campingtomter och 36 stugor, samt både restaurang och utebad. Detta blir First Camps 46:e destination och den femte i Norrland.

Boden Camping & Bad, foto: Mats Engfors

Transavia France etablerar direktlinje från Arlanda till Montpellier

Det franska lågprisbolaget Transavia France etablerar sig för första gången på den svenska marknaden med en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till den sydfranska staden Montpellier. Den 11 juni inviger Transavia France den nya direktlinjen och till den 13 augusti kommer de att trafikera sträckan en gång i veckan på fredagar med flygplanstypen Boeing 737 800.

Wizz Air startar direktlinje från Malmö till Albanien

Det ungerska lågprisflygbolaget Wizz Air startar en ny flyglinje från Malmö till Albaniens huvudstad Tirana inför sommarsäsongen. Med start den 14 maj kommer Wizz Air initialt att erbjuda två avgångar per vecka, men redan från den 31 maj utökas trafiken till tre avgångar per vecka med flygplanstypen A320.

ksamil

Rusning till att boka Thailandsresor

TUI märker en stor ökning av bokade resor inför nästa vinter. Just nu ökar antalet bokade resor kraftigt och efter det gångna året längtar allt fler efter att resa igen. Bokningarna till Thailand har ökat med 150 procent jämfört med förra året, vilket är en rekordtidig försäljning och den högsta på sju år. Vissa avgångar är redan nu fullbokade. Även priset kan spela in, en stärkt krona har gjort resorna betydligt billigare.  

Strand Koh Samui

Ökad oro för klimatet och naturen under pandemin 

Sex av tio personer i Sverige oroar sig över klimatkrisen, jämfört med fyra av tio för ett år sedan. Nästan en av tre är oroade över förlusten av biologisk mångfald, vilket är en fördubbling jämfört med förra året. WWFs Klimatbarometer visar att covid-19 påverkar oss på flera sätt. Hälften har dragit ner på sin nykonsumtion av varor för att minska klimatpåverkan och hälften uppger att de ska flyga mindre efter pandemin.

Foto: Ella Kiviniemi/WWF Finland

Island öppnar gränserna – för dem med vaccinationsintyg

Island är först i Europa med att öppna landets gränser för personer med vaccinationsintyg för covid-19. Personer med vaccinationsintyg och personer som nyligen har varit sjuka i covid-19 släpps in i landet utan att de behöver sitta i karantän eller testas. I både fallen måste intyg som uppfyller den isländska regeringens krav uppvisas. För övriga resenärer gäller fortfarande kravet på dubbla coronatester med fem dagars karantän. Å andra sidan pågår just nu ett vulkanutbrott på Island som kan vara bra att hålla koll på.

strokkur

Veckans reflektion

Det känns positivt att det kommer fler och fler resenyheter. Samtidigt finns det fortfarande många osäkerhetsmoment. Hur kommer det gå med vaccinationer och vaccinationsintyg?

Missade du förra resenyheterna? Läs Yogaresor, digitala nomader och campingbok för barn

Prenumerera på vårt nyhetsbrev