Meny Stäng

Yogaresor, digitala nomader och campingbok för barn

Annons

Måndag betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Vi har som vanligt plöjt igenom veckans skörd av pressmeddelanden om resor och turism, och presenterar ett urval i korthet. Idag presenterar vi också en ny bok som vi fått ett pressexemplar av.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ving lanserar sju nya yogaresor

Ving lanserar sju nya yogaresor till fyra populära destinationer vid Medelhavet, på Kanarieöarna och Kap Verde. Till de mer spektakulära resorna hör resan till Mallorca, som arrangeras under hösten, där yoga kombineras med klättring och naturupplevelser. Vill man hellre kombinera med fartfylld vattensport anordnas en resa till Kap Verde med yoga och kitesurfing. Övriga resor går till ön Lefkas i Grekland och till Teneriffa.

Foto: Mats Högberg

First Camp köper in sig i Grönklittsgruppen

United Camping-koncernen, som bedriver campingverksamhet under varumärket First Camp, förvärvar 39,7 procent av aktierna i Grönklittsgruppen. Med detta befäster First Camp sin ledande position inom svensk besöksnäring, samtidigt som Grönklittsgruppen får en stark ägare och affärspartner. Tillsammans omsatte First Camp och Grönklittsgruppen drygt 750 miljoner kronor i 2020.

Kroatien välkomnar digitala nomader

Kroatiska turistbyrån har lanserat en ny kampanj ”Kroatien – ditt nya kontor!” med syftet att välkomna digitala nomader. Det kroatiska parlamentet antog i slutet av november 2020 en ny utlänningslag som trädde i kraft i början av 2021 enligt vilken ”digitala nomader” kan beviljas tillfälligt uppehåll i Kroatien i upp till ett år. Mer information om tillståndsansökan och planerad vistelse finns på croatia.hr.

Israel planerar att snart välkomna turister

Förra veckan arrangerades den stora resemässan ITB Berlin som en onlinemässa. Israels turistminister Orit Farkash-Hacohen deltog som talare, och berättade att de är i full gång med att planera för att välkomna turister. Hon konstaterade att Israel redan vaccinerat runt 80 procent av den vuxna befolkningen, och att de troligtvis kan ta emot turister om en månad eller så. ”Som turistminister vill jag se fler vaccinerade turister och turister med negativa PCR-test, men det är en gradvis process.”

Eilat stränder

Sverige är världens mest hållbara turistdestination

Med Sverige på första plats, följt av Finland, Österrike, Estland och Norge, ligger Skandinavien i topp i en ny, global undersökning av vilka länder i världen som är de mest hållbara turistdestinationerna. Det är det internationella undersökningsföretaget Euromonitor International som gjort undersökningen, som även visar att drygt 66 procent av världens konsumenter vill agera mer hållbart. Resultatet publicerades på resemässan ITB i Berlin förra veckan.

Ny campingbok för barn – Vivvans galna spektakel

Vivvan är en 103-årig tant med våfflat hår som är bra på att reta gallfeber på alla i sin omgivning. Det är tur att hon bor långt in i skogen och inte har några grannar. Men denna sommar ska hon på campingsemester … hur ska det sluta? En sak är i alla fall säker – syskonen Månsson och Oskar får ett sommarlov de aldrig glömmer. Denna nya och härliga bok är skriven av Carolin Zander och passar ”skrattglada barn i åldern 6-106 år”. Kanske uppskattas den allra mest av barn i åldern 6-9 år.

Vivvans galna spektakel
Vivvans galna spektakel

Veckans reflektion

Årets första månader har känts lite tunga, med ständigt nya orosbesked kring smittspridning och vaccin. Det kommer ta tid, men det känns ändå som att man kan våga blicka framåt mot mer frihet så småningom. Och till att börja med kan man upptäcka den hållbara destinationen Sverige!

Missade du förra resenyheterna? Läs Hållbara städer, färglösa produkter och leksaks-folkabuss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev