Meny Stäng

Jogersö camping och havsbad – öppet året runt

Annons

Nu är vi äntligen ute med husbilen igen! Vi har båda mycket jobb som måste göras framför datorerna och bestämde oss för att rulla till en camping för att få miljöombyte medan vi jobbar. Många campingar är stängda såhär års, men till slut hittade vi en året runt-öppen camping som vi blev nyfikna på: Jogersö camping, vid Oxelösund utanför Nyköping.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Jogersö Camping

Jogersö camping ligger på Jogersö utanför Oxelösund, inte långt från Nyköping. Vi trodde att det skulle vara lite halvtomt på campingen såhär i oktober, men vi möttes av en hel del husbilar och husvagnar. Vissa är förstås uppställda för året runt-bruk, men vi såg också flera som rullade in och ut under eftermiddagen och kvällen igår.

Vi fick ett trevligt mottagande när vi kom och här verkar finnas det mesta man behöver, som ett fint servicehus och en praktisk plats för att fylla och tömma. Det är väldigt blött i gräset, men vi valde en av de få platserna på grus så vi slipper sjunka ner i gräset.

Jogersö camping
En välkomnande husvagn
Jogersö camping
Jogersö camping – fotat med Peters drönare

Jogersö havsbad

Campingen ligger precis intill ett fint havsbad. Här finns en strand där det säkert är fint att bada på sommaren och man ser att det brukar finnas både strandcafé och kanotuthyrning. Nu är det förstås lågsäsong och strandcaféet är stängt, men det verkar som att restaurang Källan serverar brunch på söndagar. Det är heller inte öde här, utan havsbadet verkar vara en populär plats för promenader. Här kommer en bildbomb!

Jogersö havsbad i oktober
Jogersö strand
Jogersö brygga
Oxelösund Jogersö
Källan restaurang Jogersö

Lek med drönare

Sverige släppte ju för ett tag sedan på det allmänna förbudet mot att flyga drönare, men vi kan ändå inte flyga vår drönare hemma eftersom vi bor nära en flygplats. Istället passar Peter på att ta upp sin lilla leksak i luften när tillfälle ges – som här! Resultatet kunde du se högre upp i inlägget …

Drönare
Peters leksak är uppe i luften

Prenumerera på vårt nyhetsbrev