Meny Stäng

Skaldjursbuffé på Grand Hotel i Stockholm

I lördags avnjöt vi skaldjursbuffé på Grand Hotel i Stockholm, tillsammans med Peters son Robin, hans fru Alexandra och deras vänner Robin och Elin. Det har länge varit en ”tradition” för oss att besöka Grands skaldjursbuffé sisådär vartannat år, och några i släkten brukar alltid boka ett gäng biljetter till nästkommande år.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nu ska vi visa några bilder från den läckra buffén. Fantastiskt gott förstås, men inte riktigt lika fantastiskt som tidigare år.

Njuta av skaldjursbuffé på Grand

Man går ju till Grands skaldjursbuffé för att frossa i skaldjur. Här hittar man de flesta skaldjur man kan önska: räkor, kräftor, havskräftor, krabba, kungskrabba, hummer, ostron, blåmusslor, pilgrimsmusslor och knivmusslor. Dessutom finns lax i olika former och gott om olika maträtter med skaldjur: sallader, soppor, omeletter, patéer och röror.

Vi njöt naturligtvis av allt det goda, och ändå var vi nästan en aning besvikna. Vi har ju varit här förut och vi hade högt ställda förväntningar. Nu upplevde vi att utbudet av maträtter hade minskat och i några fall kändes nivån också snäppet lägre än tidigare. Det var förstås långt ifrån dåligt (alltså, verkligen inte!), men man betalar för att det ska vara perfekt och det tyckte vi inte riktigt att de levde upp till i år. Trots det: väldigt gott!

Skaldjursbuffé på Grand Hotel
Ostron, laxtartar, havskräfta, pilgrimsmussla, räkor, blåmussla, kungskrabba och sallad Nicoise med Albacoretonfisk
Musslor
Peters har fyllt sin tallrik med ostron och musslor!
Hummer
Havkräftstjärt med jordärtskocka, kräft- och räkskagen med kryddost, hummerpaté, västerbotten royal med sikrom, ugnsbakad lax med gurksalald och, förstås, hummer
Flambering
Kocken flamberar räkor

Frossa i efterrätter

Ingen av oss är något stort fan av efterrätter, men jag måste erkänna att jag ändå inte kunde motstå efterrätterna på Grand Hotel. Mina absoluta favoriter blev två efterrätter med smak av citron: en liten citronkaka och en mousse som kallades kalamansikräm. Peter var dessutom förtjust i chokladtårtan som serverades med färska bär.

Grand hotel efterrätt
Panna cotta i små glas och en bärtårta
Chokladtårta med bär
Chokladtårta med bär
Efterrätt Grand Hotel
Massor av goda efterrätter!

Efterfest

Efter besöket på Grand Hotel förflyttade vi oss hem till Robin och Alexandra för efterfest med bubbel och whiskey. Vilken eftermiddag och kväll!

Efterfest
Peter, Robin, Elin, Alexandra och Robin (vid sitt älskade mixerbord)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev