Meny Stäng

Minskad försäljning av husbilar – och här reste en miljon i juli

Annons

Veckan startar som vanligt med resenyheter här på freedomtravel.se. Denna vecka kan vi bland annat berätta om den senaste försäljningsstatistiken för husbilar och husvagnar samt avslöja var över en miljon reste i juli.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Tågresenärer går före i kön till festivaler

Festivalbesökare som tar tåget går före i kön och kommer snabbare in på två av sommarens festivaler: Way out West och Big Slap. Båda festivalerna vill erbjuda ett hållbart resande och samarbetar därför med SJ. Du som tar tåget till Way Out West i Göteborg får ett Green Ticket-armband, som gör att du slipper kö samt får olika förmåner och rabatter. Ett liknande koncept gällde för Big Slap i Malmö där tågbiljett gav snabbare tillträde till festivalen.

Foto: Stefan Nilsson

Minskad försäljning av husvagnar och husbilar

Försäljningen av husvagnar och husbilar minskar, enligt Husvagnsbranschens riksförbund. Förbundet påpekar dock att förra årets försäljning fick en kraftig förstärkning av pandemin och restriktioner att semestra på hemmaplan. Under juli 2022 registrerades 371 husvagnar och 387 husbilar, jämfört med 377 respektive 662 i juli förra året. Om man ser till hela året hittills, jämfört med samma period 2021, har husvagnsregistreringarna minskat med 19,8 procent och husbilsregistreringarna med 33,9 procent.

Polarvagnen 2023 fokuserar på design

I samband med årsmodellen 2022 förändrades den utvändiga designen på samtliga husvagnar från Polar. För att höja attityden ytterligare ett steg har Polar till 2023 tagit fram nya 16 tums fälgar, där Customized-serien får mattsvarta fälgar. Man har också gjort en översyn av belysningen. Eftersom man sett en ökad efterfrågan av mindre vagnar med duschmöjligheter släpper man nu ”Polar 620 BSA”, en enkelaxlad vagn med badrum längst bak, Polars populära vinkelkök samt två enkelsängar.

Över 1 miljon resande med ForSea under juli månad

Efter två tunga pandemiår är ForSea, som trafikerar Helsingborg – Helsingör, tillbaka på nivåer likt normalåret 2019. ForSea märker en ökning på framför allt landgångsresenärerna vilket tyder på att just de korta resorna, ofta dagsutflykter, står för den stora ökningen. Under en dag i juli reste rekordmånga 28 228 landgångsresenärer, vilket man inte uppmätt sedan en julidag 1996. Resenärerna unnar sig inte enbart att resa utan tar även del av ForSeas utbud ombord vad gäller restaurang/café samt shopping.

All time high för Höga Kusten

Turismen i Höga kusten ser ut att gå mot ett rekord i antalet gästnätter efter att juni månad har summerats. ”Juni månad är en all time high månad vad gäller antalet gästnätter, hela 34 procent upp mot juni 2021” berättar Mia Karlsson, VD för Höga Kustens destionationsutveckling. Höga Kusten konkluderar att naturen fortsätter att locka, trots att svenskarna nu tillåts resa fritt världen över efter att pandemirestriktionerna släppts.

Veckans reflektion

Häftigt att så många tog färjan mellan Helsingborg och Helsingör i juli! Vi funderade på att göra den resan när vi passerade Helsingborg i våras, men tyckte att vi hade lite för ont om tid. Detta är en resa vi gärna gör vid tillfälle! Har du kanske rest Helsingborg – Helsingör?

Missade du förra resenyheterna? Läs Konceptbil, motorevent och här vill svenskarna bo

Prenumerera på vårt nyhetsbrev