Meny Stäng

Juligaste resetopplistan, största fartyget och sömnigaste hotellet

Då var det dags för de sista resenyheterna innan jul. Denna vecka presenterar vi bland annat den juligaste resetopplistan, det största kryssningsfartyget och det sömnigaste hotellet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Så reste svenskarna under 2022

Efter år av restriktioner och begränsningar inom resandet är reslusten stark bland svenskar, skriver Ticket i ett pressmeddelande. Trots en sommar med passproblem, flygplatskaos och strejker är antalet bokade resor bara 11 procent färre jämfört med innan pandemin. Välkända och trygga resmål ligger i toppen för svenskar under 2022, där destinationer i Spanien står sig särskilt starka. Mest populära resmål under 2022 enligt Ticket:

 1. Gran Canaria
 2. Malaga
 3. Bangkok
 4. Barcelona
 5. London

Hit reser svenska resenärer på jul och nyår

Julen närmar sig och då är det många som passar på att resa utomlands. Norwegian har tagit fram en lista på de mest populära utländska resmålen under jul och nyår:

 1. London
 2. Malaga
 3. Las Palmas
 4. Alicante
 5. Amsterdam
Marbella beach, Spain.

Jättefartyget Icon of the Seas har sjösatts

Nu har världens största kryssningsfartyg Icon of the Seas sjösatts, vilket tar Icon ännu närmare sin efterlängtade debut i januari 2024. Detta skriver Royal Caribbean i ett pressmeddelande. Sjösättningen markerar en stor milstolpe i sin konstruktion på Meyer Turku varvet i Åbo, Finland när det första Icon-Class-fartyget flöt ut från torrdockan där hon varit under konstruktion i mer än åtta månader. Därefter flyttades Icon till varvets utrustningskaj där fartyget kommer att vara tills sin debut.

Finnlines öppnar snart för fotpassagerare Sverige – Finland

Finnlines erbjuder redan idag två avgångar per dag till Åland och Finland, alla dagar i veckan. I dagsläget behöver du komma i eget fordon, där det går lika bra med cykel som bil. Men när två helt nybyggda och mycket större fartyg i Superstarklassen sätts in på rutten från september 2023, ska man också ta emot fotpassagerare. Med de nya fartygen ökar dessutom bekvämligheten. Till exempel erbjuds panoramautsikt, finsk bastu, fler hyttkategorier och fler restauranger.

Scandic öppnar Sveriges sömnigaste hotell

Den 21–22 januari 2023 förvandlas Scandic Park i Stockholm till Sveriges sömnigaste hotell. På plats möts gästerna av personal i pyjamas i receptionen som ska guida dem under två sovvänliga dagar. Utöver det bjuds det på nattmat, exklusiva sömnkonserter och sömncoachning.

Hertz erbjuder fler gratisbilar samt hyrbilar med plats för rullstol

Hyrbilsfirman Hertz har släppt två pressmeddelanden i veckan. Det ena berättar att det kommer finnas fler gratisbilar (Hertz Freerider) än vanligt att hyra inför jul och nyår – det vill säga bilar som hyrts envägssträckor och ska köras tillbaka. Det andra berättar att Hertz som första och enda hyrbilsföretag nu erbjuder hyrbilar med plats för rullstol. Bilarna är av märket Ford Custom Kombi och finns initialt att boka hos Hertz i Stockholmsområdet.

Så tänker par kring julen

Vi avslutar med en undersökning från Countryside Hotels om hur personer som lever i parrelationer tänker kring julen. Enligt undersökningen upplever 34 procent att deras parrelation blir bättre under julen. Vanligast att bråka om är hur sysslor ska delas upp, hur mycket pengar man ska lägga på julen samt var man ska fira jul. 60 procent skulle dock hellre resa bort, om det var möjligt.

  Veckans reflektion

  För några veckor sedan publicerade vi en annan lista över vart svenskarna reser i jul. Även på den listan fanns London och Amsterdam med, men dessutom Paris, Stockholm och Barcelona. Själva reser vi till Split i Kroatien!

  Missade du förra resenyheterna? Läs Namnbyte, förändrat körbeteende och bastuns år

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev