Meny Stäng

Passion, gatumat och folkfest

Annons

Måndag betyder som vanligt resenyheter här på FREEDOMtravel. Denna vecka handlar det bland annat om event och festivaler som vi har framför oss. Och sånt har man väl saknat lite … eller hur känner du?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Passionerat på Norrvikens trädgårdar 2022

På Alla hjärtans dag släppte Norrvikens trädgårdar i Skåne ett pressmeddelande om årets passionerade program. Det kommer bjudas på Vårpassion, Tulpanmani, Passionerade målningar under bar himmel, Paradrabatter skapade av Hanna Wendelbo, fotoutställningen Ögonblick och sommarens stora utställning Passione – un omaggio alla vita e al fiore … och mer, vilket får bli en överraskning.

Foto: Lena Evertsson / Norrvikens Trädgårdar

Sveriges bästa gatumat utses på Swedish Street Food Awards

Gatumaten tas till nya höjder när Swedish Street Food Awards arrangeras i Helsingborg 17-19 juni. Besökarna på H22 City Expo kommer tillsammans med en jury att kunna rösta fram Sveriges godaste gatumat. När besökarna köper mat från de deltagande vagnarna får de också en röstsedel och kan lägga sin röst på favoriträtterna. Juryns spännande arbete med att bedöma maten kan också följas på plats. Vinnarna går vidare och representerar Sverige i finalen under European Street Food Awards i höst.

Återigen arrangeras folkfesten “Rhen i lågor”

Återigen arrangeras den tyska folkfesten “Rhen i lågor” (Rhein in Flammen). Festivalen äger rum längs Rhen och höjdpunkten är de stora fyrverkerishowerna. Lokalbefolkningen älskar att se fyrverkerierna från de många turbåtarna, där man kan avjuta en middag eller ett glas vin. Dagarna bjuder på livekonserter, kulturutbud och vinfestivaler. Festivalen arrangeras i år på fyra platser. Festen börjar i Bingen och Rüdesheim den 2 juli och avslutas i St. Goar och St. Goarshausen den 17 september.

Foto: DZT / Felix Meyer

Höga kusten uppmärksammas i TV och internationellt

Höga Kusten har synts i tv-produktioner tidigare, men just i år är möjligheten större än någonsin att se destinationen på skärmen. I ett pressmeddelande presenteras ett axplock av produktioner, kampanjer och topplistor där Höga Kusten är med:

  • Lars Lerins tv-serie “Vägen ut” visar klipp från Nordingrå, Skuleberget, Ulvön och andra delar av Höga Kusten.
  • Dokumentärserien “Det här är ditt land” med Carina Bergfeldt valde Höga Kusten, för att visa vackra svenska naturmiljöer.
  • New York Times har valt Höga kusten som ett av 52 hållbara internationella resmål.
  • Visit Swedens kampanj “Discover the originals” lyfte Bodviken som “mer än ett IKEA-tvättställ”.
  • Realityserien “Elitstyrkans hemligheter” visar snart en ny säsong, som spelats in vid Hemsö fästning och runt om i Höga kusten.
Foto: Peder Sundström

Rasta har öppnat sin 28:e anläggning

Mellan Västerås och Stockholm, utmed E18 norr om Bålsta, hittar ni numera Rasta Ekolskrog. Den nyrenoverade restaurangen slog upp portarna i början av februari och är nu i full gång. Rastas 28:e anläggning har fått ett nytt utseende och förhoppningen är att Rasta Ekolskrog ska sätta mallen för hur framtidens Rasta kommer att se ut när det gäller inredning och utbud. I anslutning till restaurangen hittar man även en Preem-station med butik.

Veckans reflektion

Många destinationer verkar planera för kommande event och festivaler – under våren, sommaren och hösten – och det känns ju lovande. Sånt har man inte varit bortskämd med de senaste åren.

Missade du förra resenyheterna? Läs Rusch efter resor och framåt för campingbranschen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev