Meny Stäng

Vågar man resa utomlands 2022?

Annons

Vågar man resa 2022? På många sätt känns ju allting bättre och mer hoppfullt just nu. Å andra sidan vet man aldrig vad det där viruset hittar på, eller vilka regler som kommer i dess kölvatten. Inte kan man vara säker på att det inte blir krig heller …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att resa utomlands 2022

Vi är helt inställda på att resa under 2022. Det är väl lika bra att vi säger det. Vi längtar efter att resa, vi tycker att situationen ser ljusare ut och vi har redan bokat resor. Jodå, redan nu i veckan flyger vi till Danmark för att delta på en resemässa. Därefter blir det en flygresa till ännu en destination i Europa, innan husbilssäsongen väntar med både Sverige och andra länder.

Vi är definitivt positivt inställda till att resa utomlans 2022. Dock måste vi säga att vi lärt oss en sak under den här pandemitiden, och det är att inte ta allt för givet, och att räkna med att saker kan förändras, när som helst. Vi är heller inte helt immuna mot alla svarta löpsedelsrubriker som sprider skräck inför ett potentiellt storkrig i vår geografiska närhet.

Husbil i Schweiz
Med husbilen i Schweiz för några år sedan

Pandemin 2022

Coronapandemin har gått från att vara ett hotande skräckscenario på tidningarnas förstasidor, till att bli en integrerad del i samhället. Vi vaccinerar oss och försöker följa regler, men vi tänker inte på corona hela dagarna. Många har blivit sjuka den senaste tiden, men flertalet verkar klara sig med milda symptom och några lugna dagar i TV-soffan. Samhällen runt om oss öppnar upp och det ser ut att bli enklare att resa.

Ändå, på vår nästnästa resa ser det ut som att vi behöver både vaccin och PCR-test. Lite omständligt ändå. Och vad händer om viruset plötsligt muterar på något otrevligt sätt, eller om något land får för sig att införa starkt begränsande regler? Kan det trots allt vara smidigt att fortsätta med ”nearcation” och inte sticka till andra änden av jordklotet?

Livet pågår, också genom pandemitider

Världsläget 2022

Världen är fantastisk och underbar, men också fruktansvärd och hemsk ibland. Varje dag läser man om det spända läget vid Ukrainas gräns och undrar vad som ska hända. Ska det verkligen bli krig alldeles i vår närhet? Först och främst går våra tankar till det ukrainska folket, men vi undrar också hur resten av Europa ska påverkas.

Just nu pågår OS i Peking och man kan läsa om bragder och medaljer. Eller så kan man läsa de där andra hemska reportagen, om hur uigurerna behandlas i Kina. Och på tal om den delen av världen … vad kommer hända i Taiwan? Det är mycket man kan oroa sig över i dessa tider …

Kiev
På besök i Kiev för många år sedan

Bubblare: Islands vulkaner

Sist men inte minst måste vi nämna Islands vulkaner. De känns oskyldiga i sammanhanget. De är ju naturliga och inte elaka. Inte desto mindre kan de bli lätt skräckinjagande. Framför allt kan de ställa till elände genom att spotta ur sig lava eller fylla himlen med aska, så att flygplanen i Europa inte kan flyga. Det finns ett gäng vulkaner som ”borde” få utbrott relativt snart. Vi har skrivit om det förut.

Å andra sidan kanske flygplanen ändå står still den dagen, på grund av något virus eller något krig. Husbilen ska väl i alla fall inte stoppas, tänker vi. Om nu inte dieselpriserna drar iväg ännu längre (oh hemska tanke) …

Nu siktar vi framåt

Med detta sagt, så avslutar vi med att säga att vi siktar framåt. Vi ser fram emot att resa både i Sverige och utomlands 2022. Om det uppstår problem, då får vi anpassa oss. Tills dess så reser vi, och uppäcker vår fanastiska värld.

Hur tänker du?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev