Meny Stäng

En liten höstresa att se fram emot

Nog vill man ha något att se fram emot nu när hösten blir mörkare? Om man inte kan göra några större resor så gäller det att hitta mindre resor, utflykter eller andra små höjdpunkter att se fram emot. Vi planerar en liten mini-resa.

En liten höstresa

När vi nyligen skrev resenyheter blev vi nyfikna på julkryssningarna till Visby med Silja Symphony. Det lät ju trevligt! Kryssningarna går den 27 november, samt 4, 11 och 18 december. Vi kommer resa på den första kryssningen, i samarbete med Tallink Silja, och detta ser vi verkligen fram emot!

Kryssning till Visby med Silja Symphony

Dag 1 startar kryssningen med avresa från Värtahamnen i Stockholm på eftermiddagen. Dag 2 kommer man fram till Visby kl. 10 på förmiddagen. Man har sedan dagen i stan, och vid 17:00 på eftermiddagen/kvällen går färjan hemåt igen. Dag 3 kommer fram fram till Stockholm strax efter lunch.

Silja Symphony, foto: Tallink Silja

Att kryssa i coronatider

Våra erfarenheter hittills av att kryssa i coronatider är att det känns som ett relativt bra sätt att resa, även om var och en förstås måste ta beslut utifrån olika förutsättningar.

Tallink Silja beskriver att de följer myndigheternas och Visitas riktlinjer för att minska smittspridning. Detta innebär bland annat att antalet passagerare är begränsat, att det finns begränsningar för hur många som får vistas i butiker samtidigt, att det är avstånd mellan borden, att handsprit erbjuds etc.

Frukost på M/S Victoria 1 för några år sedan

Vill du också kryssa?

Blev du också sugen på att kryssa? Om du vill hänga med på samma kryssning som vi så hör gärna av dig, så kan vi kanske vi kan sammanstråla vid tillfälle under resan! Det vore roligt!

Att besöka Visby

Att besöka Visby ska bli riktigt roligt! Vi har båda varit väldigt lite på Gotland. Peter vandrade och tältade med scouterna när han var 15 år, och det är ju ”några” år sedan trots allt. Jag (Helena) har gjort några besök i jobbärenden, alltid på vinterhalvåret. Nu blir det ju vinterbesök igen, men den här gången behöver jag inte spendera tiden i mötesrum.

Det ska bli intressant och förhoppningsvis väldigt trevligt att få uppleva Visby. Enligt Tallink Silja väntar kulturevenemang, lokal mat, marknadsstånd och julshopping, och det låter ju inte så dumt!

Visby

Har du planerat någon liten höstresa, utflykt eller något annat att se fram emot under hösten?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev