Annons

Idag presenterar vi en gästartikel

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Forex trading är en populär form av investeringar där handlare köper och säljer valutapar. Men vad många människor snabbt inser är att, till skillnad från andra investeringsformer, kräver Forex Trading nästan daglig övervakning för att noggrant övervaka växelkurserna.

Så vad ska du tänka på när du handlar med valutakurser och åker utomlands på semester? Vi har listat de för- och nackdelar som du bör vara medveten om för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Vad är Forex Trading? Förklaring

Forex trading är en term som syftar på köp och försäljning av valutor. Forex handlare köper och säljer alltså valutor med avsikten att dra nytta av fluktuationer i växelkursen på en global marknad som nästan aldrig stänger. Således kan det handla på vilken dag i veckan som helst och när som helst de vill.

Enligt fxforex är det är ganska likt när man växlar pengar innan en en utlandsresa. Det vill säga att du börjar med den svenska kronan och byter till euron. När du sedan kommer tillbaka från din semester köper du tillbaka den ursprungliga valutan med din euro. Hur mycket du får kommer att bero dels på avgifterna – men också på växelkursen.

Vad är fördelarna med forex trading när du reser utomlands?

Det finns många fördelar med valutahandel. Det första är att det är lätt att komma åt och använda, och det finns inga begränsningar för vem som kan handla med valutor. Det vill säga, det spelar ingen roll om du befinner dig i EU-länder eller så långt bort som i Japan eller USA – du kommer alltid att kunna nå marknaden.

En annan stor fördel är att valutamarknaden, till skillnad från exempelvis aktiemarknaden, är öppen 24 timmar om dygnet och 5 dagar i veckan. Det innebär att du kan handla med amerikanska dollarn och svenska kronor om du befinner dig i USA. Eller Euro och svenska kronor om du är inom EU, utan att behöva tänka på tidsskillnaderna.

Vad är nackdelarna med forex trading när du reser utomlands?

Först och främst är det en riskabel investeringsform där dagliga förändringar kan ske. Av och till kan det vara svårt att följa med dagliga ändringar om du är ute på aktiviteter. Till exempel föll euron kraftigt mot den amerikanska dollarn i början av juli till den lägsta nivån sedan december 2002. Händelser som dessa är viktiga att följa noga.

En annan nackdel är att internetuppkopplingen inte alltid är den bästa på hotellen utomlands – så dubbelkolla att de har snabb Wi-Fi eller att du kan ansluta till nätverket med en Ethernet-kabel.

Sist men inte minst, om du är utomlands under en längre period kan det vara en god idé att kolla upp de lokala skattereglerna så att du inte hamnar i skattetvist.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev