Meny Stäng

FREEDOMtravels resplaner för hösten och vintern 2023

Annons

Vart reser vi i höst och vinter? Vi, Helena och Peter, jobbar idag heltid med resemagasinet FREEDOMtravel, och vi reser väldigt mycket. Men hur ser våra resplaner ut för hösten och vintern? Vi berättar!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Reseåret hittills 2023

Vi har haft ett otroligt spännande reseår hittills 2023. Vi inledde i januari med en kortare vinterresa till Vorarlberg i Österrike. Därefter åkte vi till Filippinerna, där vi spenderade tre månader.

När vi kom tillbaka till Sverige var det dags att plocka fram husbilen för våren. Vi besökte Tre Trästäder och Höga kusten innan vi åkte över till Åland. Därefter fortsatte vi till Finland (och gjorde en avstickare med flyg till Tunisien) och fortsatte sedan hela vägen upp till Haparanda och Torneå innan vi fortsatte söderut genom Norrbotten och Västerbotten.

I Filippinerna tidigare i år

Hemma i Stockholm

Vi har nu varit hemma i Stockholm en period, och det har varit ganska skönt. Det blir många intryck när man reser så mycket, och en hel del material i form av anteckningar och bilder som ska bearbetas.

Vi passar nu också på att ägna en del tid åt att ta hand om både husbåten, där vi bor, och om oss själva. Men andra ord så försöker vi motionera och träna lite grand, vilket blivit lidande under året tyvärr. Men, det kommer ju ändå bli fler resor under hösten och vintern, så vad planerar vi?

Vår husbåt hemma i Stockholm

Resplaner för hösten och vintern 2023

Här kan du se några planer som finns med i vår kalender just nu. Vissa planer är någorlunda spikade och andra svävar fortfarande i ovisshet. Det innebär att allt kanske inte blir av, men det kan också hända att annat tillkommer. Följande resplaner har vi på gång, eller funderar på, just nu …

Uzbekistan har stått på vår önskelista länge, och vi träffade företrädare för detta land på Seniormässan i Stockholm. Vi började prata om att göra ett samarbeta och det kan hända att vi åker dit snart, men det är i skrivande stund fortfarande oklart.

Polen kommer vi göra en resa till, och då blir det vi (Helena och Peter) och Peters bror Micke. Resan är en slags ”jobbresa” och vi har bokat in flera planeringsmöten med olika företag längs vägen (i Polen och Sverige), men samtidigt ska vi passa på att spana in några intressanta platser.

Julbordskryssning till Nådendal med Finnlines är en idé som vi diskuterat och som låter trevligt. Inget är spikat ännu.

Edinburgh låter som ett spännande ställe för att fira nyår. Vi funderar lite och ser om det är möjligt. Inget är spikat ännu.

Matka i Helsingfors är en stor resemässa i januari, som vi hoppas att vi kan vara med på.

WIFI.se

Sydafrika är vår stora plan för februari. Vi träffade ett sydafrikanskt par i Filippinerna tidigare i år, och nu planerar vi för att hälsa på dem. Dessutom ska Peters son Robin och hans fru till Sydafrika ungefär samtidigt, på ett bröllop. Detta blir spännande!

Gdansk Neptun
Det kommer att bli ett återbesök i Gdansk

Hur ser dina resplaner ut för hösten och vintern?

Hur ser dina resplaner ut för hösten och vintern 2023? Har du stora resmål, eller kanske några små utflykter, inplanerade?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev