Meny Stäng

12 resmål att drömma om inför 2024

År 2023 är snart till ända och 2024 närmar sig. Vi presenterar tolv resmål att drömma om – ett för varje månad. Många är resmål som vi själva besökt, och som vi kan rekommendera eller vill se mer av.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Januari: Sri Lanka

Sri Lanka är ett spännande land i Asien, som passar bra att upptäcka under vintern. Här kan du upptäcka allt från sandstränder och surfing till historiska tempel och vilda djur. När vi besökte Sri Lanka gjorde vi en rundresa, vilket var mycket intressant. Rekommenderas!

Decemberresor: Sri Lanka

Februari: Sydafrika

Vi har inte besökt Sydafrika ännu, men det står både på vår bucketlist och i vår kalender. Vi reser till Sydafrika i slutet av januari, och kommer upptäcka allt från safari till viner. På länken nedan hittar du än så länge ett reportage, skrivet av vår gästskribent Anna Nilsson Spets, men det kommer snart mer!

Mars: Filippinerna

Filippinerna är ett fantastiskt land att uppleva, och mars är en utmärkt månad för att göra det. Här finns vackra stränder, spännande utflykter och vänliga människor. Vi kan bland annat rekommendera ett besök på den dramatiska ön Palawan.

Båtturer i El Nido Palawan Filippinerna

April: Italien

Vem vill inte möta våren i Italien? Det finns oändligt många fina och intressanta platser i detta land. Vi gillar bland annat magiska Rom, mysiga Chioggia och vackra Lago di Braies. En plats som vi inte besökt ännu, men som står på vår bucket list, är den antika staden Pompeji.

Maj: Malta

Malta är ett litet, men fantastiskt Medelhavsland. Här finns massor av historiska sevärdheter, men också lokalproducerad mat och möjlighet till härliga äventyr. Maj kan kan passa för dig som vill ha det lite lugnare, och inte alltför hett.

Marsaxlokk

Juni: Skåne

Det finns massor av fina platser i vårt eget land, varav Skåne är en av dessa. Om du vill slippa att trängas på campingar och hotell kan du välja att resa runt i juni, innan det blir alltför trångt. Skåne bjuder på allt från historiska sevärdheter och pittoreska städer till natur och lokalproducerad mat.

Skanörs hamn

Juli: Finland

Reser du, liksom vi, med husbil och söker ett lugnare resmål för den hektiska julimånaden? Vi kan varmt rekommendera Finland. Vi har följt hela kusten, från Helsingfors upp till Torneå, och det var väldigt trevligt. Härlig natur, vackra trästäder och intressanta historiska sevärdheter!

Augusti: Island

Island är kanske det mest magiska av våra nordiska grannländer. Jag (Helena) har spenderat mycket tid här, och vi har även rest här tillsammans. Detta land är så mycket mer än vulkaner. Här kan du upptäcka gejsrar, ge dig ut på ridturer eller prova modern isländsk matkultur.

September: Kroatien

Kroatien är och förblir ett av våra favoritländer i södra Europa. Under juli och augusti kan det vara lite väl hett, men i september börjar en fin period med temperaturer som kan upplevas som mer behagliga. Här kan du upptäcka vackra kuster, pittoreska städer, historiska sevärdheter och fantastiska naturområden.

Oktober: Tanzania

Oktober kan vara en utmärkt tidpunkt för ett riktigt äventyr: Tanzania. Hit reser många för att uppleva riktig afrikansk safari. Dessutom kan du ta dig ut på den populära semesterön Zanzibar, som bjuder på magiskt vackra stränder, tillsammans med kryddsafari och exotiska djur.

WIFI.se
zanzibar

November: Tunisien

När höstmörkret kommer är vi många som längtar efter varmare breddgrader. Tunisien är numer, när det finns både direktflyg från Stockholm och charter, ett bra och smidigt alternativ. Ett härligt medelhavsland med sol, bad, kultur och historia!

Tunisien

December: Tyskland

Om du gillar härliga julmarknader ska du inte missa Tyskland i december. Här går man all in när det gäller julen och du hittar exempelvis fina julmarknader i Lübeck, Hamburg, Berlin och Nürnberg, för att bara nämna några.

Fler tips på resmål att drömma om inför 2024?

Har du fler tips på resmål att drömma om inför 2024? Dela gärna med dig av dina bästa tips!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev