Meny Stäng

Vad är viktigt för dig på utlandssemestern?

Vad är viktigt för dig på utlandssemestern? Under resan till Bulgarien började vi fundera en del på vad som är viktigt för oss när det kommer till sånt som hotell, mat och stränder – och hur det kanske kan vara för andra. Nu är vi nyfikna på att höra hur du tänker och prioriterar!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

”Bra” eller ”dåligt” – kan det bero på ens preferenser?

Är ett hotell bra eller dåligt? Serverar en restaurang god eller tråkig mat? Är en strand vacker eller inte vacker? Det kan ju självklart finnas vissa objektiva mått, men det beror ju också på vad man är ute efter och vad man tycker är viktigt. Dessutom står upplevelsen kanske i relation till priset.

Två händelser under resan i Bulgarien fick oss att fundera och diskutera en del över både hur vi själva och andra ”värderar” upplevelser på utlandssemestern:

Ett hotell vi inte gillade så mycket

Vi bodde en natt på ett hotell som vi inte blev så förtjusta i. Läget var bra och rummen var fina, men vi tyckte att maten var tråkig och inte speciellt god. För oss är mat en väldigt viktig del av resan, så därför störde den ”tråkiga” maten vår upplevelse. Men kanske tycker andra annorlunda? Att läget, priset och all inclusive-modellen är viktigare än just maten?

En strand vi tyckte var paradislik

Vi besökte en strand som vi tyckte var helt sagolikt vacker. Vi la ut en bild på Instagram och skrev ”paradisstrand”. En läsare kommenterade ”njaaa”. Det kan ju ha berott på att vi inte lyckades återge stranden tillräckligt bra, eller så hade den här personen helt enkelt en annan uppfattning om hur en vacker strand ska se ut?

Bulgarisk paradisstrand eller bara ”njaa” … det är ju kanske i betraktarens öga!

Vi började fundera en del kring detta och nu undrar vi hur du tänker och prioriterar kring hotell, mat och stränder på utlandsresan!

Vad är viktigast för dig när du väljer hotell?

Vi kan bo både på enklare och finare hotell, men oavsett är det viktigt för oss att personalen är trevlig och att maten är vällagad. Hyfsat läge är också viktigt! Extra lyx som spa, gym och pooler är trevligt, men inte nödvändigt. Rummet får gärna vara fräscht, men behöver inte vara lyxigt, vi spenderar sällan så mycket tid där …

Vad är viktigast för dig när du väljer hotell?

 • Att rummet är fräscht?
 • Att servicen är bra?
 • Att maten är god och vällagad?
 • Att det är all-inclusive så att både mat och alkohol ingår?
 • Att priset är lågt/rimligt?
 • Att läget är bra till allt du vill se och göra?
 • Att det finns gym, spa eller pool?
 • Att det känns lyxigt?
 • Annat …?

Vad är bra mat på utlandssemestern för dig?

På utlandssemestern äter vi gärna allt från gatukök till fine dining (eller i husbilen om vi reser med den). För oss är mat en viktig del av upplevelsen och vi vill gärna känna att den är lagad med omtanke. Vi provar gärna lokalt och sånt som är nytt för oss, och annorlunda restaurangkoncept är kul. Alltför stora bufféer som känns som ”storkök” undviker vi helst.

Vad är bra mat på utlandsresan för dig?

 • ”Rätt” typ av mat, dvs sådan mat du gillar?
 • Spännande exotisk mat som du inte äter hemma?
 • Billig/prisvärd mat?
 • Bra kvalitet på maten?
 • Miljön på restaurangen är viktigaste än maten?
 • Annat …?

Vilken typ av stränder gillar du?

Vi spenderar inte så mycket tid på stränder längre, men vi gillar små stränder och vikar, gärna inramade av berg eller klippor. Det är ett stort plus om vattnet är klart och har en vacker färg. Milslånga stränder kantade av stora hotell är väl ok, men kan kännas ganska opersonligt.

WIFI.se

Vilken typ av stränder gillar du?

 • Långa eller små?
 • Populära eller undanskymda?
 • Finkorniga eller steniga?
 • Annat …?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev