Meny Stäng

Coronaviruset och resor 2021 – hur blir det?

Coronaviruset och resor 2021, vad vågar man hoppas på egentligen? Man slits mellan hopp och förtvivlan, mellan rapporter om vaccin och mutationer. Kommer man kunna träffa nära och kära på “normalt” sätt? Kommer man kunna resa, och i så fall hur långt då?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Coronaviruset – en bergochdalbana

Ända sedan coronaviruset dök upp på allvar i början av förra året har det varit som en bergochdalbana bland känslorna. Vissa perioder har man kurat hemma och gjort sitt bästa för att inte träffa en enda levande själ – för att varken smittas eller smitta. Andra perioder har det sett mer hoppfullt ut och man har vågat sig på att planera några små äventyr igen. Sedan har viruset samlat ny kraft och attackerat på nytt.

kamin

Nytt år, nya vaccin, nya mutationer

Med 2021 kom hoppet. Vi visste alla att ingenting skulle förändras snabbt, men det fanns åtminstone vaccin och hopp inom räckhåll. Men man ska aldrig vara för segerviss när man har med det här viruset att göra. Efter ett tag blev det krångel med vaccinleveranserna, och snart började viruset också mutera på allehanda otrevliga sätt, till exempel genom att bli mer smittsamt. Bergochdalbanan kom tillbaka. Hopp, förtvivlan, hopp, förtvivlan. Känner du igen dig?

Planera resor 2021 – kan man göra det?

Alla hanterar osäkerheten på olika sätt. Vi väljer att vara positiva och se på framtiden med tillförsikt. Om vi sedan måste ställa in eller planera om – då gör vi det. Vi kommer inte resa om det verkar olämpligt eller om det avråds, men vi håller tummarna för att situationen så småningom ska förbättras.

Om man bokar resor ska man förstås kolla upp avbokningsreglerna ordentligt. För oss och andra som reser med husbil finns fördelen att man kan styra om. Man kan styra ner i Europa om det funkar, och om det inte funkar kan man rulla i Sverige eller närområdet. Vi ser oerhört mycket fram emot att ta oss ut på nya äventyr med husis!

Eller ska man kanske ställa in allt resande i år?

En del kanske väljer att ställa in allt resande i år, oavsett hur det blir. Kanske bestämmer man sig istället för att renovera huset, hyra sommarstuga eller köpa hund. Och det är förstås fine!

För egen del lever vi på hoppet om att vi kommer kunna resa senare i år. Vi lever och andas resor. För oss är resandet en passion, och med tiden har det blivit ännu mer än så. Vår reseblogg är idag också ett jobb för oss, och vi är beroende av den för inkomster. Precis som för alla andra som jobbar i resebranschen är det tufft just nu, men det betyder ju inte att man ger upp. Dessutom börjar vi känna oss instängda. Den dag man kan resa och upptäcka vill vi göra det!

Hur tänker du kring coronaviruset och resor 2021?

Nu undrar vi hur du tänker kring coronaviruset och resor 2021! Planerar du fullt för sommarens resor? Avvaktar du? Eller skjuter du drömmarna om resorna på framtiden?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev