Meny Stäng

Rusch efter resor och framåt för campingföretag

Annons

Efter en period när det varit tunt med pressmeddelanden inom rese- och campingbranschen börjar nyheterna nu rasa in. Denna vecka har vi fått välja och vraka bland nyheterna. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Rekordförsäljning av resor efter slopade restriktioner

Regeringens besked om hävda coronarestriktioner ledde till en rusch efter sol- och badresor, visar statistik från resebyrån Ticket. Kunderna prioriterar enkla och okomplicerade resor högre än tidigare, och de flesta väljer därför att resa inom EU, eftersom det då vanligtvis räcker med att man har ett vaccinintyg. Topp 5 bokade resmål just nu:

  1. Gran Canaria, Spanien
  2. Mallorca, Spanien
  3. Rhodos, Grekland
  4. Larnaca, Cypern
  5. Teneriffa, Spanien

Ticket blir återförsäljare till Solresor

Nu gör varumärket Solresor entré hos Tickets samtliga 49 butiker i landet. Genom samarbetet ökar Solresor sin närvaro på flera orter och Ticket får en breddad portfölj av resor till destinationer som Azorerna, Kanarieöarna och Madeira. Totalt erbjuds 60 destinationer i 15 länder. Solresor grundades 1989, och är sedan 2020 en del av Rolfs Travel Group, där också Rolfs Flyg & Buss ingår. Från och med nu finns Solresors nya inspirationsmagasin ”Solenergi 2022” att hämta hos samtliga Ticket-butiker.

SAS börjar flyga till Toronto från Stockholm

SAS utökar sitt nätverk i Nordamerika och öppnar direktlinjer till Toronto från Köpenhamn och Stockholm med start i juni 2022. Varje vecka kommer SAS att erbjuda tre flygningar från Köpenhamn och fyra från Stockholm med helt nya A321LR-flyplan.

Flyg SAS

First Camp går in i Norge

Skandinaviens största campingkedja, First Camp, gör nu sitt första förvärv i Norge. Kedjan har redan 58 destinationer i Sverige och Danmark och förvärvar nu Norsjø Ferieland i Telemark i sydvästra Norge. First Camp har ambitionen att växa kraftigt i Norge de närmaste åren och siktar på att ha ett tiotal destinationer i Norge inom tre-fem år. Norsjø Ferieland som nu förvärvas har 260 campingtomter, 32 stugor, restaurang och Norges enda ziplinebana för wakeboard, där även VM hållits.

Acamp tar in 25 miljoner kronor i ny
investeringsrunda

Acamp tar in två nya investerare: Spintop Ventures och LRF Ventures, och planerar att expandera företaget till hela Norden. Acamp gör det enkelt för campare att hitta och boka platser att campa på. De två grundarna har byggt en plattform där privata markägare och företagare inte bara kan hyra ut outnyttjad mark till campare, utan även sälja varor och upplevelser direkt till campare. I vår kommer Acamp även att expandera initiativet Clean Camping som är ett samarbete med Håll Sverige rent.

SCR Svensk Camping och tyska ADAC marknadsför Sverige för tyskar

SCR Svensk Camping och ADAC Camping inleder ett samarbete för att få fler tyska turister till Sverige. Samarbetet innebär att de båda organisationerna tillsammans kommer att marknadsföra Sverige som resmål på den tyska marknaden samt att svenska campingplatser får tillgång till en miljonmarknad via en ny bokningsplattform. Genom samarbetet kan svenska campingplatser nu bli bokningsbara på ADAC:s webbplats Pincamp.de, vilket är Tysklands ledande största marknadsplats för campingboende.

Husbil Grännastranden, foto: Anna Hult / SCR Svensk Camping

Stort antal branschutmärkelser till Flair och iSmove

För sjunde gången i rad har läsarna av tidningen Promobil utsett Flair till årets mest omtyckta liner-modell. Under 2021 tilldelades dessutom iSmove utmärkelser inte mindre än sju gånger, av internationella fackjuryer. En verklig höjdpunkt var när iSmove erhöll utmärkelsen German Design Award, som räknas till världens mest välrenommerade designutmärkelser. Detta skriver Niesmann+Bischoff i ett pressmeddelande.

veckans reflektion

Både rese- och campingbranschen verkar se mer och mer ljust på framtiden. Det märks inte minst på den stora ökningen av pressmeddelanden, och på den hoppfulla tonen i dessa.

Missade du förra resenyheterna? Läs Slopade restriktioner och kalvar födda i djurpark

Prenumerera på vårt nyhetsbrev