Meny Stäng

Biosalong i baksätet och ändra bilfärg med knapptryck

Då var det måndag igen och dags för resenyheter här på FREEDOMtravel. Veckans nyheter handlar om mobilt boende, hotell, olympiska aktiviteter, sommarjobb på Göta kanal, orienteringstävlingen O-ringen och framtidsteknik i bilar. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

2021 blev ett starkt år för mobilt boende

Under 2021 registrerades totalt 8 935 fordon (57 % husbilar) för mobilt boende i Sverige. Försäljningen av husvagnar och husbilar ökade trots problem med leveranser. ”Svemester-trenden är stark och många inser att mobilt boende är ett klimatsmart alternativ”, säger Lars-Erik Hörmander, ordförande för Husvagnsbranschens Riksförbund.

Inledningen på 2022 kan vi tyvärr förvänta oss ytterligare påverkan av pandemin. Världens logistikkedjor är i obalans och det påverkar alla branscher med problem att få fram produkter. ”Beställ ditt fordon i tid är ett råd jag vill ge”, avslutar Lars-Erik Hörmander.

Svagt positiv utveckling hos hotellen – men stark oro

Trots nya restriktioner noteras en förbättrad nivå av intäkter för svenska hotell under december månad jämfört med tidigare månader. Detta visar ny data från Benchmarking Alliance som Stockholms Handelskammare låtit analysera.

”Det är en bräcklig sektor och även om slutet på året var hyfsat så finns det en välgrundad oro. Vi vet att besöksnäringen påverkas väldigt negativt av restriktionerna och därför vore det värdefullt med en normalisering med en utplanad smittkurva”, säger Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare.

SkiStar och SOK i samarbete: sätter fler i rörelse året om

Inför stundande OS ingår SkiStar och SOK, Sveriges Olympiska Kommitté, ett samarbete för att uppmärksamma de olympiska spelen och samtidigt erbjuda aktiviteter och utmaningar för barn och vuxna på SkiStars destinationer i Sälen och Åre. Redan nu i vinter introduceras ”Olympic Challenge” i Åre och Sälen där familjer får testa olika olympiska grenar. Till sommaren lanseras olympiska träningsläger hos SkiStar i Sälen för ungdomar.

Göta kanal söker 100 sommarjobbare

Vill du ha sommarens kanske somrigaste jobb? Då är det dags att söka säsongsarbete som slussvärd utmed Göta kanal. Ett annorlunda jobb mitt i en svensk sommaridyll. ”Vi kan utlova ett annorlunda jobb med härliga kollegor och semesterfirare från Sverige, Europa men också andra delar av världen”, säger Magnus Hollwin, marknads- och kommunikationschef på Göta kanal.­ Man måste ha fyllt 18 år innan man påbörjar sin anställning, men det finns också slussvärdar som har fyllt 60 år.

Källa: AB Göta kanalbolag

Världens största orienterings-tävling drar till fjälls 2023

O-Ringen, världens största orienteringstävling, avgörs under vecka 30 på en ny plats varje år. Tävlingen samlar cirka 125 klasser och normalt över 18 000 deltagare mellan 5 och 95 år, från nybörjare till världselit. Holiday Club Åre kliver in som en partner till O-Ringen 2023 och blir därmed den centrala knutpunkten för O-Ringen torget och hotellboende under hela eventet. O-Ringen 2023 går av stapeln den 23-29 juli i Åre. Boendepaketen släpps upp för bokning den 24:e juli 2022. 

Bio på fyra hjul och färgbyte när BMW visar framtidens teknik

För första gången blir det världspremiär för en ny BMW-modell i samband med Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, då BMW iX M60 presenteras. Men BMW Group presenterar också en rad nya innovationer, såsom:

  • Hemmabio på fyra hjul innebär att bakre delen av interiören förvandlas till en privat biosalong med avancerat surroundsystem, 31 tums panoramaskärm och gardiner som rullas ner för fönstren.
  • Byt exteriör med ett knapptryck – BMW iX Flow blir den första bilen i världen vars exteriörfärg kan bytas med ett knapptryck.

Veckans reflektion

Hemmabio i bilen och byta exteriörfärg med ett knapptryck! Ojoj, det känns som att framtiden är här! I övrigt var det lite tunt med pressmeddelanden om resor denna vecka. Det märks att världen är påverkad av pandemin.

Missade du förra veckans resenyheter? Läs Viking Glory på väg, nytt direktflyg och nya utställningar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev