Meny Stäng

Museiguide, gratis för barn och ”res inte med oss”

Annons

En ny museiguide, gratis boende för barn och en uppmaning om att ”Res inte med oss i påsk!”- det är några av veckans resenyheter. Vi önskar en fin start på påskveckan!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Naturturismen ökar i Halland – nu utbildas naturguider

Halland har seglat upp som ett av de hetaste besöksmålen för naturintresserade i södra Sverige. Därför utbildar nu Visit Halland 40 naturguider i hur de ska bli bättre på att marknadsföra sig mot privatpersoner och konferensgäster, som vill ut i naturen och lära sig mer om ätbara växter och svampar, få fisketips, upptäcka nya mountainbikeleder, gå på viltspaning eller uppleva yoga vid skogsbad.

Kungsjölederna, Varberg, foto: Sandra Arntsberg

Dometic presenterar uppblåsbara tält för säsongen 2021

Dometic har i dagarna presenterat sitt nya sortiment av uppblåsbara tält för säsongen 2021. De nya funktionerna för året inkluderar bakre förvaringsutrymme, innertält, hoppackningslinjer, ventilation för klimatkontroll, gardiner med dragkedja, reflekterande sömmar och utökat inre utrymme.

Vaxholmsbolaget ber människor att inte resa med dem i påsk

För att förebygga smittspridning är platserna ombord på Waxholmsbolagets fartyg fortfarande begränsade. Bolaget kan därför inte köra så många som vanligt i påsk. Detta är Waxholmsbolagets råd inför påsken 2021:

  • Avstå från att resa med Waxholmsbolaget om du inte måste.
  • Bär alltid munskydd om du reser.
  • Försök att undvika tider när många andra vill resa.
  • Tänk på att om du blir sjuk ute i skärgården så får du inte ta båten hem.
  • Den som är bosatt i skärgården och har ökort uppmanas att boka sin plats i förväg via Waxholmsbolagets kundtjänst.
Vaxholm

​I ”Museiguide 2021” uppmärksammas 489 arbetslivsmuseer

I ”Museiguide 2021” uppmärksammas 489 arbetslivsmuseer, fler än någonsin tidigare. Med hjälp av guiden – som finns som app och i tryckt form – får besökare hjälp att hitta guldkorn i precis hela Sverige. Museiguiden ges ut av Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd (ArbetSam) och Arbetets museum. Syftet är att hjälpa människor att hitta till Sveriges arbetslivsmuseer. Museerna finns från Trelleborg i söder till Gällivare i norr. Flest finns i Småland (59) följt av Skåne (53) och Västergötland (48).

Forsviks bruk, som vi besökte i somras

Barn upp till 15 år bor gratis på alla Scandic hotell i sommar

Från och med 26 mars bor barn upp till 15 år gratis i förälders rum på alla Scandic hotell i Sverige. Om man har en större familj erbjuds tonårsrum bredvid föräldrarnas rum för endast 650 kronor. Från och med den 18 juni äter barn upp till 15 år middag för 10 kronor från barnmenyn eller får 50 procents rabatt på mat från ordinarie meny. Varje morgon inleds med en pannkaksbuffé på alla Scandichotell. Hotellfrukosten har även förlängts fram till klockan 12 under hela sommaren.

Foto: Scandic

Ving släpper sommarresorna för 2022

Om drygt en månad drar Vings sommarsäsong igång, men det är inte bara årets sommarresor som finns bokningsbara. Redan nu är siktet inställt på sommaren 2022 och nu går det att boka nästa års sommarresa på Ving.se till de mest populära destinationerna vid Medelhavet. Först ut är Vings egna koncepthotell, Sunwing Family Resorts, Sunprime Hotels och Ocean Beach Club by Sunwing, samt ett antal andra omtyckta hotell. Fler bokningsbara hotell släpps upp löpande framöver.

Ocean Beach Club, Kreta. Foto: Joakim Borén

Veckans reflektion

Tänk att man inte ens blir förvånad längre när man läser pressmeddelanden om att ”Snälla, res inte med oss i påsk!”. Så annorlunda världen har blivit! Och även i år känns det som att det kommer vara stort fokus på Sverige, natur och camping.

Missade du förra resenyheterna? Läs 5-stjärnig camping, nya flyglinjer och vaccinationsintyg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev