Meny Stäng

Så gick det efter inbrottet i husbilen

Hur gick det efter inbrottet i husbilen egentligen? Det krävdes både reparationer och kontakt med försäkringsbolag, men nu är husbilen hemma igen och snart redo för säsongen. Men två problem återstår …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Efter inbrottet i husbilen

Du minns kanske att vi hade inbrott i husbilen för några veckor sedan. Inbrottstjuvarna krossade en ruta, slet sönder en låda inne i bilen och hade röjt runt överallt. Eftersom larmet gick igång laddade dessutom batterierna ur. Vi gjorde en polisanmälan, kontaktade försäkringsbolaget och tog tag i allt som behövde fixas.

  • Rutan lagades på Svenska Bussglas i Kallhäll. Detta kostade oss 1500 kronor i självrisk.
  • Lådan lagades på Iveco i Spånga.
  • Batterierna kollades också på Iveco i Spånga. De sa att batterierna var ok, vilket var tur eftersom försäkringsbolaget svarat dem att de inte tänkte ersätta dem om de var dåliga.

Vi trodde att ingenting var stulet, men tyvärr verkar en sak vara borta – nyckelknippan med nycklarna till sopluckan, toalettluckan och vattenluckan! Vad skulle tjuvarna med detta till? irriterande. Vi har hittat reservnycklar till sopluckan och till toalettluckan, men vi har tyvärr ingen reservnyckel till vattenluckan, så där kommer vi inte in …

Luckan som inbrottstjuvarna slet sönder är nu lagad

Ny ljuddämpare

När vi ändå hade bilen inne hos Iveco i Spånga passade vi på att byta ljuddämpare, eftersom den var helt slut. Det var inget billigt nöjde (drygt 13 000 kronor), men bra att få det gjort förstås.

Ännu ett problem: att öppna och stänga för gråvattnet

Förutom att vi inte kan öppna vattenluckan (och alltså inte kan fylla vatten på ett smidigt sätt) så har vi ytterligare ett problem. Detta har inte med inbrottet att göra, utan var en grej som gick sönder i slutet av höstsäsongen. Vi lyckades aldrig lösa det då, och undrar om någon har något bra tips?

Vi har väldigt svårt att öppna och stänga för gråvattnet. Det finns ett vred som är kopplat till en vriden vajer, men vajern har gått av. Vi har letat efter lösningar, men inte riktigt kommit på hur vi ska göra. Bland annat har vi letat på Biltema, men inte hittat vad vi söker. Någon som har något förslag?

Vårstädning

Nu i helgen har vi passat på att vårstäda husbilen. Vi började i fredags med att tvätta husbilen på OKQ8 vid handelsplatsen Port 73 i Haninge.

Därefter åkte vi och shoppade torrvaror och förbrukningsartiklar, som ris, kryddor, konserver och hushållspapper. Det är sällan vi haft tid att förbereda sånt i god tid, så det kändes riktigt skönt!

Igår fortsatte vi med att vårstäda husbilen både utanpå och inuti. Nu känner vi oss någorlunda redo för en premiärtur. Vi måste visserligen än så länge krångla en del för att fylla och tömma vatten men vi ser ändå riktigt mycket fram emot en första tur i påsk!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev