Meny Stäng

Årets husbilspremiär – följ oss på slottsresa!

Annons

Då var det äntligen dags för årets husbilspremiär! I år har vi nog längtat efter första husbilsresan mer än någonsin, eftersom det inte blivit några andra resor under vinterhalvåret. Och till slut var det dags … för en slottsresa!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Förberedelser för årets husbilspremiär

Vi har förberett en hel del under veckan. Vi har bland annat tvättat husbilen, städat och handlat mat. Peter tog också in dynorna, som var trasiga på några ställen, och satt en kväll och lagade dem.

Laga dynpr

Svårt att komma iväg

Jag (Helena) jobbade inte heltid under mars, så vi tyckte att vi borde kunna komma iväg någon dag innan påskledigheten. Men så var det ju det där med att projektet jag jobbat i under tre år skulle slutrapporteras. Det blev slutspurt under några dagar, och den sista dagen fick vi agera cykelbud. Slutrapporten skulle undertecknas av en chef i en del av stan, och lämnas in till en förvaltning i en annan del av stan. Men till slut så, dags att rulla!

Helena

Fylla vatten i husbilen – på nytt sätt

Om du följt vår blogg den senaste tiden så vet du att vi haft inbrott i husbilen, och att vi efter inbrottet upptäckte att tjuven snott nycklar till alla luckor. Vi hade extranycklar till toalettlucka och soplucka, men inte till vattenlucka. Så hur fyller man då vatten i husbilen? Jo, man öppnar fönstret och drar slangen rakt in till vattentanken.

Fylla vatten i husbilen

Äntligen iväg!

Och så var vi då äntligen på väg! Det är fantastiskt att vara på rull igen. Det blir ingen lång resa denna gång, bara en förlängd påskledighet, men det känns som en bra start på årets husbilsresande.

Häng med på slottsresa!

Så, vart går resan då? Jo, vi har bestämt oss för att ge oss av på slottsresa i Mälardalen. Det är mycket man inte kan göra i dessa pandemitider, men slott bjuder nästan alltid på vackra miljöer (oavsett om de är öppna eller inte), och vackra miljöer blir man ju glad av, eller hur? Dessutom kan man alltid få sig lite intressant historia till livs.

Det finns otroligt många slott längs med sjön Mälaren, och vi kommer bara hinna se en bråkdel på denna första resa, men det är riktigt roligt att ha mål att köra efter. Vi startar på den södra sidan och kör från slott till slott. Igår kom vi fram till det första … fantastiskt fint! Vi berättar snart mer!

Följ gärna resan här på bloggen, och missa inte att vi också uppdaterar på Instagram, där vi heter @freedomtravelnews. Tipsa också gärna om dina favoritslott i området!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev