Meny Stäng

Inbrott i husbilen – en krossad ruta

Annons

Vi har haft inbrott i husbilen i veckan. När Peter gick ut till husbilen på parkeringen såg han att ena framrutan var krossad. Dörren var halvt öppen och larmet hade gått hela natten. Ingen rolig överraskning!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Inbrott i husbilen, på parkeringen

Vi har husbilen på en parkering i marinan där vi bor, och inbrottet har med största sannolikhet skett på natten när det är ganska ödsligt i området. Den lilla fönsterrutan på passagerarsidan var krossad och det var glassplitter överallt, både i och utanför husbilen.

Inne i husbilen kunde vi se hur de röjt omkring överallt. Luckor och lådor var öppna och en av luckorna längst fram i bilen var södersliten. Vi kunde se hur de hade krafsat runt bland alla våra grejor. Papper, kartor, sladdar och pennor låg i en enda röra på golvet. Ett glasögonfodral hade hamnat i frysen …

Om de tagit något? Vi tror inte det. Vi kan i alla fall inte komma på att vi saknar något. Vi använder inte husbilen som husbil nu på vintern utan bara som vanlig bil (när det inte är vinterväglag) så vi har inte så mycket i den, och knappast något av värde. De hittade förmodligen ingenting de ville ha och dessutom var de antagligen stressade eftersom larmet måste ha ylat samtidigt som de rotade runt.

Städa och ladda batterierna

Vi fick förstås städa upp i röran och sopa upp allt glassplitter. Eftersom larmet gått en hel natt hade batterierna laddat ur och vi kunde varken starta bilen eller larma den. Det blev till att sätta igång elverket och börja ladda upp husbilen. Peter fick hänga vid bilen någon timme medan den laddades …

Polis, försäkringsbolag och ny fönsterruta

Peter gjorde en polisanmälan och ringde försäkringsbolaget. De senare hänvisade honom till Svenska Bussglas i Kallhäll, nordväst om Stockholm, för ny ruta. De fick först beställa rutan, men det tog inte så lång tid, så snart hade vi en hel ruta igen. Nästa vecka blir det ett besök hos Kihlströms i Bromma för att laga den trasiga luckan och kolla upp ifall batterierna tagit stryk.

Det är väl ingen stor skada skedd egentligen. Det är materiellt, och det går att åtgärda. Men det tar tid och energi, och det känns ganska olustigt att någon varit inne och rotat i husbilen. Det är också olustigt att inte kunna vara trygg på parkeringen där vi bor.

Har du varit med om inbrott i husbilen någon gång? Vet du hur mycket batteriet skadas av att laddas ur totalt på det här sättet?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev