Meny Stäng

5 nya fel på husbilen – från avgasrör till kylskåp

Vi kan räkna till fem nya fel på husbilen, efter sommarens resor. Vi har ju lagat och bytt ut det mesta den senaste tiden kan man tycka, men det finns alltid nya saker som kan gå sönder.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nya fel på husbilen

Ja, trots att vi fixat med husbilen hela året (och förra hösten) så fanns det alltså nya saker som kunde gå sönder. Vi har hunnit fixa några av felen på listan (nummer 1-3). När det gäller fel nummer 4-5 tar vi gärna emot tips och hejarop!

Nya fel på husbilen

1. Avgasröret hängde löst

Avgasröret började plötsligt hänga löst, på slutet av resan i Polen och Tjeckien. Detta har vi redan hunnit fixa, på Kihlströms i Spånga.

2. Vakuumslang till tomgången gick sönder

En annan sak som gick sönder under resan var en vakuumslang till tomgången. Detta märkte vi genom att tomgången gick ojämnt. Detta har vi också hunnit fixa, på samma firma som ovan.

3. Vindrutetorkarmotorn höll på att gå sönder – igen

På slutet av sommaren började det låta konstigt när vi startade igång vindrutetorkarna. Vi hoppades verkligen att det var ett litet problem, men det var det inte. Det var vindrutetorkarmotorn som höll på att gå sönder igen. Hur ofta kan en sån där dyr liten motorrackare gå sönder egentligen?

Vår vindrutetorkarmotor gick sönder 2017, och vi bytte ut den då. Men nu var det alltså dags igen! Runt 9000 kronor fick vi ge för det, ovanpå tusenlapparna för nummer 1 och 2 i listan. Ibland är det dyrt att ha husbil!

4. Avstängning för gråvattentanken gick sönder

Avstängningen för gråvattentanken gick sönder en av de sista dagarna på Polen och Tjeckien-resan. Den här avstängningen gör att man inte släpper ut gråvattnet (alltså avloppsvatten från diskho och handfat) när som helst utan endast när man själv bestämmer att man ska tömma det, företrädelsevis vid en gråvattentömning på en camping.

Det sitter ett handtag under husbilen som kan vridas åt höger eller vänster, och detta är kopplat till en vajer som stänger och öppnar röret. Nu har vajern gått sönder. Någon som vet var man får tag på en sådan?

Nya fel på husbilen

5. Kylskåpet fungerar inte på gasol

Sist (men inte minst!) så har kylskåpet slutat funka på gasol. Det funkar på el, men vi vill ju också kunna fricampa så vi behöver att kylskåpet kan drivas på gasol. Vi har fått ett tips om att röret i brännaren kan rosta, vilket gör att rostflagor lossnar och täpper till. Vi har inte hunnit ta tag i detta ännu. Någon som känner till några i Stockholmsområdet som är kunniga på detta?

Nya fel på husbilen - kylskåpet funkar inte på gasol

Du som har husbil, har du haft några fel som du behövt åtgärda i år eller har allt fungerat smidigt?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev