Meny Stäng

Vår husbil är kvar på verkstan – fel på vindrutetorkarmotorn

Annons

Du kanske minns vad som hände med vår husbil FREEDOM i slutet av oktober förra året, när vi var på väg till Kristinehamn för att föreläsa om husbilsresor i Europa? Helt plötsligt, mitt på motorvägen, slutade husbilen fungera och vi fick stanna vid vägkanten och vänta in bärgare.

Sedan dess har den varit på verkstan i Kristinehamn och när Peter ringde i fredags … då visade det sig att den fortfarande är fel på vindrutetorkarmotorn!

Lång tid på verkstan

Vår stackars husbil har stått lååång tid på verkstan nu. Vi har varit förvånade över att verkstan inte har ringt, men har heller inte haft bråttom eftersom det varit vinter. Nu är våren i allra högsta grad på gång, och vi vill naturligtvis ha tillbaka vår husbil! Peter ringde i fredags och fick veta att den inte alls är klar.

Verkstad
Vår husbil utanför verkstan i Kristinehamn

Bränslefilter som satts igen

Alltihop började troligtvis med ett igensatt bränslefilter. Faktum är att vi hade problem förra sommaren med att det droppade diesel från motorhuven vid några tillfällen. Vi lämnade då in den på verkstad i Stockholm och fick därefter besked om att filtret var åtgärdat. Men frågan är om det verkligen var det …?

En liten explosion

Det som inträffade på motorvägen var en liten explosion i bränslefiltret. I samband med detta skadades jordkabeln till batteriet och en kontakt till vindrutetorkarmotorn. Verkstan har nu bytt ut bränslefiltret och lagat jordkabeln. Felet som återstår är kontakten till vindrutetorkarmotorn.

Bärgning av husbil
Vår stackars husbil blev bärgad i slutet av oktober 2016

Hur får man tag på en kontakt?

Att byta den lilla kontakten till vindrutetorkarmotorn ska tydligen vara en enkel operation. Om man har en sådan kontakt vill säga! Dessa kontakter finns inte att köpa nya, och verkstan tvingas därför att köpa hela paketet med vindrutetorkare och allt som hänger ihop med det.

Det blir inte bara dyrare i inköp utan också betydligt krångligare (och dyrare förstås) att byta. Så därför står husbilen fortfarande stilla … Verkstan har lovat att ringa runt och leta efter en kontakt och under tiden kan vi bara vänta. Några tips?

Vi vill ju åka ut med husbilen igen! (Sardinien 2015)

Lördags”tröst”

När man är utan husbil får man ju försöka pigga upp sig på något annat sätt. Igår  kväll blev det med lite god mat och dryck. Inte kräftsäsong? Nej, kanske inte, men de fanns i frysdisken hos Martin Olsson … Och så provade vi för första gången ”Sumpan Ale”. Riktigt god!

Ktäftor
Lördagsmiddag (som kompletterades med snittar med lax- och äggröra)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev