Meny Stäng

5 storstäder för påskresan

Idag tipsar vi om storstäder för påskresan. Nu är det inte långt kvar till påsk, och på många arbetsplatser innebär det flera lediga dagar i rad. Då kanske man vill ta chansen att resa iväg, men vart ska man resa? Vi tipsar om ett gäng coola och prisvärda storstäder som är värda att upptäcka.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Storstäder för påskresan i år

Enligt en undersökning från Ticket privatresor är det framför allt storstäder som lockar svenskarna i påsk. Därför tar vi chansen att tipsa om fem storstäder för påskresan, som du kan flyga till direkt från Arlanda eller Skavsta.

1. Prag

Prag är en fantastisk stad för dig som vill uppleva historiska sevärdheter och äta god mat, oavsett om det är fine dining eller husmanskost. Läs gärna våra tips om 30 saker att göra i Prag.

Prag, Tjeckien

2. Warszawa

Warszawa är staden för dig som vill lära dig mer om historia och njuta av prisvärd och god polsk husmanskost. Läs gärna våra tips om 10 saker att göra i Warszawa.

Kulturpalatet i Warszawa

3. Riga

Lettlands huvudstad Riga passar för dig som till rimliga priser vill njuta av exklusiv mat eller lyxigt SPA. Läs gärna om vår artikel om Rigas sevärdheter – 9 saker att göra i Riga.

4. Budapest

Den ungerska huvudstaden Budapest är staden för dig som vill se pampig arkitektur eller festa loss i Europas coolaste ruinbarer. Läs gärna våra tips om saker att göra i Budapest – 23 tips på aktiviteter och utflykter.

upplevelser i budapest

5. Gdansk

Den polska kuststaden Gdansk passar för dig som vill strosa i charmiga gränder och koppla av på restauranger. Läs gärna vårt reportage Gdansk i Polen – tips på saker att se och göra.

Gdansk och andra storstäder för påskresan

Hit reser vi i påsk

Vi reser faktiskt redan innan påsk – till Malta på en resa med äventyrstema. I påsk ser det ut att bli en liten tripp till Estlands huvudstad Tallinn. Sedan ska vi förstås ut och rulla med husbilen också, men vi planerar ingenting förrän den är hemma igen. Reser du någonstans i påsk?

Malta, Marsaxlokk
Typiska Luzzu båtar på Malta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev