Meny Stäng

Segway på Malta – runt vackra Dingli

Igår fick vi prova Segway på Malta, med en tur runt den vackra byn Dingli. Detta var ett häftigt sätt att uppleva omgivningarna och naturen, måste vi säga! Det tar en liten stund att hitta balansen, men sedan är det inte speciellt svårt och då kan man istället njuta av omgivningarna. Följ med på Segway på Malta och till en riktigt bra restaurang i byn Dingli.

Segway på Malta

Vi gjorde vår segway-tur med ett företag som heter SegwayMalta. De arrangerar segway-turer på olika ställen på ön, och man kan alltså lika gärna boka en tur i Valletta om man vill det. Personligen skulle jag alla gånger välja ett mindre ställe med vacker natur, som Dingli. Valletta upplever man ju ändå bra till fots!

Dessutom var det roligare (och lite mer utmanande) att köra på krokiga och backiga grusvägar än på raka asfaltsleder. Men om jag (Helena) klarar det så gör vem som helst det, om man säger så. Jag brukar vanligtvis hävda att jag inte klarar att köra nånting som har motor, haha.

Dingli kapell
Vid Dingli kapell, där turen startade, har man fantastisk utsikt över havet
Malta segway
Dags för segway på Malta – Peter, vår guide Audrey och en kille från företaget SegwayMalta

Ett grönt malta

Vi har varit på Malta två gånger förut – en gång på sommaren och en gång på hösten. Sommaren är toppen om man ska på badsemester och klarar tuff hetta. Hösten har ett behagligt och fint klimat, även om det är torrt. Men våren – då är det ju grönt! På det sättet var det ett nytt Malta vi fick uppleva igår. Dessutom massor av blommor i gult, rött, lila och blått.

Titta gärna på 360-fotot nedan, som vi tagit med Nikon KeyMission, i helskärm. Kolla runt i bilden genom att föra muspekaren fram och tillbaka och upp och ner, eller genom att vrida din telefon.

Lunch i byn Dingli

Waow säger vi bara! Om du någon gång besöker byn Dingli måste du äta en måltid på restaurangen Diar il Bniet. Den här restaurangen ägs av en familj som verkligen tar hand om maten från jord till bord. De odlar många av råvarorna själva och säljer dessutom en del produkter från den egna gården, som inlagda frukter och grönsaker, marmelader och olivoljor.

Restaurang
Några av alla produkter man kan köpa i restaurangens butik …

Vi inledde lunchen med en grymt god blandning av lite smått och gott plock (bilden nedan) och sedan blev det gratinerad köttfärsfylld zucchini med grillade grönsaker och små kokta potatisar. Riktigt, riktigt bra! Samtidigt som vi njöt av maten trillade Estlands premiärminister in för lunch, åtföljd av sina livvakter. Så vi satt där i gott sällskap får vi säga!

Diar il bniet
En liten starter att börja med: ägg, getost, vita bönor, oliver, kapris, inlagda grönsaker och olika röror

Denna resa är en pressresa. Texterna, bilderna och åsikterna är som vanligt våra egna.

FREEDOMtravel