Meny Stäng

Världens bästa hotellkoncept och ökat intresse för Sverige

Annons

Vi önskar alla läsare en fin måndag och vecka! Resenyheterna denna vecka handlar bland annat om tågresor, hållbarhet och världens bästa hotellkoncept. Dessutom får vi veta vad utländska potentiella Sverigeturister googlar när det gäller turism i Sverige.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

SJ introducerar ny biljett för det flexibla pendlandet

Det flexibla arbetssätt som har utvecklats genom distansarbetet innebär också att nya resemönster skapas. För att erbjuda pendlarbiljetter som bättre motsvarar de nya behoven har SJ tagit fram en rabatterad biljett som ger rätt till 20 enkelresor under 90 dagar, i Mälardalen och med Tåg i Bergslagen. Biljetten köps med cirka 20 procent rabatt jämfört med priset för 20 enkelresor. Studenter har ytterligare 15 procent rabatt och pensionärer har 10 procent rabatt på utgångspriset.

Foto: Stefan Nilsson / SJ AB

Viking Glory har passerat Suezkanalen och är på Medelhavet

Nyligen körde Viking Lines nya flaggskepp Viking Glory genom Suezkanalen till Medelhavet på väg mot hemmavattnet i Östersjön. Resan genom Suezkanalen avklarades på elva timmar med befälhavaren Ulf Lindroos vid rodret. Att få hem Viking Glory är en utmanande och unik uppgift för Lindroos och besättning på 40 män. Tiden ombord har ägnats åt att utforska fartyget och dess avancerade teknologi. I början av februari väntas Viking Glory anlända till Åbo. Hon inleder trafiken Åbo – Stockholm 1 mars 2022.

Framtidens hållbara turism ska utvecklas på Rhodos

TUI i partnerskap med den grekiska regeringen meddelar att Rhodos blir platsen där man ska utveckla framtidens hållbara turism i vad som kallas “The Rhodes Co-Lab”. Det är det första projektet i världen där en destination av denna storlek tar sig an sin egen omvandling till att bli mer hållbart på ett så omfattande sätt. The Rhodes Co-Labs arbete bygger på samarbete och utbyte – inte bara med den lokala turistnäringen, utan med branschen som helhet.

Turkiet skriver på globalt avtal för hållbar turism

Turkiet har tecknat avtal med miljö- och hållbarhetsorganisationen Global Sustainable Tourism Council. I och med detta kommer den turkiska turistnäringen att påskynda sitt arbete med att göra Turkiet till ett hållbart resmål av internationella mått. Det första steget innebär att man fastställer kriterierna för programmet samt utbildar kontrollinstanser för processen. Turkiet kommer efter avslutad process även att nå målen i Parisavtalet, som Turkiet undertecknade i slutet av förra året.

Pater Noster utses till världens bästa hotellkoncept

Pater Noster utanför Marstrand utses till världens bästa hotellkoncept. I konkurrens med lyxhotell från hela världen, vinner den 154 år gamla vindpinade fyrmästarbostaden guld i prestigefyllda AHEAD Global Awards. AHEAD Awards, the Awards for Hospitality, Experience and Design, är den internationella hotell- och hospitality-branschens viktigaste tävling som belönar de mest innovativa projekten i respektive världsdel och globalt.

Pater Noster, foto: Erik Nissen Johansen

Internationella intresset för Sverige som resmål ökar – trots pandemi

Internationella reserelaterade Googlesökningar om Sverige har ökat trots pandemin. I de länder där Visit Sweden aktivt marknadsför Sverige som resmål har antalet reserelaterade Googlesökningar om Sverige ökat med drygt 8 procent 2021 jämfört med 2019. De potentiella utländska turisterna googlar mest efter:

  1. Naturfenomen
  2. Friluftsliv och naturreservat
  3. Äventyr och utomhusupplevelser
  4. Nöjesparker
  5. Restauranger

Veckans reflektion

Fler och fler länder och destinationer ser att man måste jobba med hållbarhet för att finnas med på marknaden, och det är förstås bra. Hotellet Pater Noster – fint!

Missade du förra resenyheterna? Läs Sverige på topplista och Djurpark stänger

Prenumerera på vårt nyhetsbrev